Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

O femeie din Ruginești este acuzată că ŞI-A ARUNCAT GEMENELE nou-născute în WC


O femeie de 39 de ani, din comuna Ruginești, este cercetată de polițiști pentru „uciderea sau vătămarea nou-născutului de către mamă”. Cadavrele gemenelor sale, abia născute, au fost găsite în WC-ul din curte. Poate că nu s-ar fi știut de existența fetițelor dacă, după naștere, femeia nu s-ar fi simțit rău și nu ar fi trebuit să ajungă la spital.
Inițal, Margareta N. a ajuns la unitatea medicală din Adjud, iar de acolo a fost trimisă la Spitalul Județean de Urgență. La Focșani, medicii și-au dat imediat seama  că femeia a născut de curând, așa că au întrebat-o unde este copilul. Aceasta a susținut sus și tare că nu are niciun copil, în condițiile în care placenta nu era eliminată, și că a suferit un avort. „Femeia a venit la Spitalul Județean de Urgență Focșani pe data de 6 octombrie, la ora 4.57, fiind adusă de la Spitalul Municipal Adjud cu o ambulanță, și a declarat că a suferit un avort. Medicul ginecolog, în urma consultului, a observat că nu este vorba de un avort, ci de o naștere și a anunțat imediat Poliția. Din punct de vedere medical, pacienta se simte bine, iar mâine (n.r.-astăzi) va fi externată”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
     În urma primelor verificări făcute, polițiștii au stabilit că femeia a adus pe lume gemene, ale căror trupuri neînsuflețite au fost găsite în WC-ul din curte. Luată la întrebări, femeia a recunoscut în cele din urmă că a fost gravidă, spunându-le oamenilor legii că s-a dus la WC și pur și simplu a scăpat copilul în budă. A susținut că nu a știut că sunt doi copii. „La data de 6 octombrie a.c., ora 06.50, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că la Spitalul de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani a fost internată o femeie, în vârstă de 39 ani, din comuna Ruginești, care prezenta semne de naștere recentă, existând posibilitatea ca aceasta să fi născut și să fi abandonat fătul. Cu ocazia primelor verificări efectuate, la domiciliul femeii au fost găsite în toaletă cadavrele a doi nou-născuți de sex femeiesc, care nu prezentau semne vizibile de violență. Cadavrele au fost transportate la S.M.L. Vrancea pentru efectuarea necropsiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea sau vătămarea nou-născutului de către mamă”, a precizat inspector principal Cătălina Murariu de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

   Fetițele s-au născut la termen

    După ce s-a făcut cercetarea la fața locului, cadavrele au fost scoase din WC, iar apoi au fost duse la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Concluziile preliminare trimise poliției arată că fetițele s-au născut la termen, cel mai probabil ele fiind aruncate în WC după naștere.
    Soțul femeii a susținut, în fața anchetatorilor, că habar nu a avut că Margareta a fost însărcinată. Femeia mai are patru copii. Doi dintre ei sunt adolescenți, rezultați dintr-o căsătorie anterioară, iar ceilalți doi, din căsătoria actuală, sunt mici, unul având 3 ani, iar celălalt 5.
    Cel mai probabil, ea va fi supusă unei expertize. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea, care fac cercetări în acest caz, ne-au spus că sunt mai multe aspecte de verificat pentru a se stabili cu exactitate cum și unde a născut femeia, dar și ce s-a întâmplat după aceea cu pruncii.

   Femei care au scăpat de copii, după naștere

    Nu doar femeia din Ruginești a scăpat de prunci imediat după naștere, ci și alte mămici. Printre ele și o tânără din Bordeasca Veche, comuna Tătăranu. Petruța Anișoara I. a ajuns în atenția anchetatorilor după ce o vecină curioasă a sesizat că aceasta nu mai are nici burtă, dar nici copil. Vecina a sunat-o pe cumnata femeii care, la rândul ei, a sesizat poliția. Așa s-a aflat că Petruța a născut un copil, pe care l-a pus într-o pungă și apoi i-a dat foc. A recunoscut ce a făcut și a spus că, la naștere, pruncul său era vânăt și nu a scos niciun sunet, ca și cum ar fi fost mort.
Petruța a vorbit cu detașare, la finele anului 2013, despre clipa în care a  născut-o pe fetița sa. Ne-a povestit atunci că a dat naștere unui copil vânăt, care nu a plâns, așa că l-a considerat mort. A-a gândit să nu mai anunțe pe nimeni, așa că a lăsat copilul afară, într-o pungă, iar mai apoi i-a dat foc, odată cu vegetația uscată din curte. Întrebată dacă și-a aruncat copilul în toaletă, așa cum se zvonise, femeia a susținut că l-a lăsat lângă aceasta.
    De asemenea, o femeie din comuna Sihlea și-a aruncat pruncul în WC, în 2011 ea fiind condamnată de magistrații Tribunalului Vrancea la închisoare cu executare. Pe 5 septembrie 2010, Valerica T., acasă fiind, a născut un băiețel căruia i-a suprimat viața. A născut în toaletă, a tăiat cordonul ombilical cu o foarfecă pe care o avea la ea, după care s-a dus în casă și s-a întors cu un prosop și câteva pungi. A pus prosopul pe fața pruncului, pe care l-a băgat apoi într-o pungă pe care a legat-o la gură, apoi a strâns-o cu un elastic. Pachetul a fost pus apoi într-o altă pungă și aruncat în hazna.
    Alte cazuri asemănătoare au mai fost înregistrate la Bolotești, Bălești și Adjud.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?