Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Tânărul violat în penitenciar, condamnat pentru viol


Tânărul din Gura Caliței, care în urmă cu câteva zile a fost violat în penitenciar, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Focșani pentru comiterea infracțiunii de viol. Victima sa este o tânără de doar 15 ani.
Judecătorii au decis ca Ionel B., de 19 ani, să stea după gratii 3 ani și 8 luni, având de plătit daune morale de 20 de mii de lei părții vătămate. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. „Condamnă pe inculpatul BARIAN IONEL pentru comiterea infracțiunii de viol (…) la 3 ani și 8 luni închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f, h, n (respectiv dreptul de a comunica cu partea vătămată) și lit. o (dreptul de a se apropia de locuința părții vătămate, de școala unde învață aceasta și de celelalte locuri în care aceasta desfășoară activități sociale). (…) interzice inculpatului pe durata executării pedepsei principale drepturile prev. de art. 66 lit. a, b, f, h, n și o a căror executare a fost interzisă ca pedeapsă complementară. (…) menține starea de arest a inculpatului. (…) dispune prelevarea probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în SNDGJ de la inculpatul Barian Ionel. Pentru aducerea la îndeplinire a dispoziției de prelevare a probelor biologice, o copie a prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă, va fi înaintată la Penitenciarul Focșani. Admite acțiunea civilă promovată de partea vătămată (…) Obligă inculpatul la 20000 de lei daune morale către partea vătămată. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu (…) în sumă de 195 de lei, pentru partea vătămată, va fi avansat din fondul Ministerului de Justiție. Obligă inculpatul la 495 de lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 02.10.2015”, este soluția instanței de fond.
Ionel B. a fost arestat după ce a violat o copilă de 15 ani, pe care a întâlnit-o singură pe stradă. Fapta a fost comisă în ziua de 15 iulie, pe marginea unui drum dintre satele Lacu lui Baban și Poienele. Potrivit informațiilor primite la momentul respectiv de la anchetatori, Ionel era băut bine. El a abordat fata, pe care a dus-o pe marginea drumului și, prin acte de violență, a violat-o. Afară era zi, dar prin zonă nu a trecut nimeni care să audă strigătele fetei. La scurt timp de la comiterea faptei, polițiștii de la Gura Caliței, cu sprijinul celor de la Secția de Poliție Rurală Gugești, l-au identificat pe principalul suspect. După audieri, tânărul a ajuns în arestul poliției, fiind reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv.
Marți, Ionel B. a ajuns la Spitalul Județean după ce a fost agresat sexual. La unitatea medicală, el a fost diagnosticat cu „contuzie craniană și toracică prin agresiune. Agresiune sexuală (afirmativ)”. De asemenea, la spital a ajuns și un coleg de celulă, de 18 ani, care ar fi fost doar lovit. Potrivit unor surse, cei doi tineri agresați se aflau în aceeași cameră de deținere. În timp ce cel de 19 ani ar fi fost agresat sexual, colegul de 18 ani ar fi intervenit pentru a-și salva amicul, ocazie cu care ar fi fost lovit.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?