Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: „Zilele oraşului Panciu“, o sărbătoare pentru păncenii din toate zările


Sâmbătă și duminică a avut loc cea de-a XI-a ediție a „Zilelor Orașului Panciu”. Parada Muzicii Militare Focșani și a Trupei de Majorete a Orașului Panciu, Turul Ciclist „Velopower Road Race 2015”, „Semimaratonului Toamnei Păncene”, Târgul meșterilor populari, Expozițiile de artă vizuală și meșteșuguri populare, sunt doar câteva din evenimentele ce au avut fost organizate în cadrul „Zilelor Orașului Panciu”.

    Deschiderea oficială a „Zilelor Orașului Panciu” a avut loc sâmbătă, cu Parada Muzicii Militare Focșani și a Trupei de Majorete a Orașului Panciu, pe traseul Monumentul Eroilor – str. Nicolae Titulescu – Bd. Independenței până la scena în aer liber din Parcul Casei de Cultură. Participanții la eveniment au fost întâmpinați de primarul Iulian Nica. Acesta le-a adresat un cuvânt de bun venit, afirmând că „Zilele Orașului Panciu” reprezintă sărbătoarea păncenilor de pretutindeni. „«Zilele Orașului Panciu» reprezintă, înainte de toate, sărbătoarea identității noastre, pentru că este dedicată oamenilor acestui loc și tradițiilor care îi definesc. An după an, această sărbătoare îi adună laolaltă pe toți cei care iubesc orașul Panciu și îl poartă în inimă oriunde în lume„, a afirmat Iulian Nica.
    După festivitatea de deschidere au fost vizitate pavilioanele Târgului meșterilor populari și ale expozițiilor de arte vizuale, amplasate pe Bulevardul Independenței. Prima zi a sărbătorii orașului a fost dedicată competițiilor sportive: Turul de Ciclism „Velopower Road Race 2015” și „Semimaratonul Toamnei Păncene”, ambele aflate la cea de-a III-a ediție. La ora 11.00, primarul Iulian Nica a dat startul Turului de Ciclism din fața Monumentului Eroilor. Competiția, la care au participat peste 200 de cicliști din toată țara, s-a desfășurat pe traseul Panciu – Tifești  – Vidra – Câmpuri – Străoane – Panciu.
    Tot din fața Monumentului Eroilor, dar de la ora 15.00, s-a dat startul „Semimaratonului Toamnei Păncene”, care s-a desfășurat pe categorii de vârstă și a avut loc pe traseul str.Nicolae Titulescu – str.Titu Maiorescu – str. Cuza Vodă – str. Libertății – Monumentul Eroilor. Câștigătorii au fost recompensați cu trofee, diplome și medalii în cadrul festivităților de premiere ce au avut loc pe scena în aer liber din Parcul Casei de Cultură. Prima seară a manifestării s-a încheiat cu un spectacol dedicat tinerilor, prezentat de directorul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani, Sorin Francu. Au evoluat Ansamblul Focloric „Èšara Vrancei”, Aurel Moldoveanu, Oana Radu, Dony și Alina Eremia.

Lansare de carte și Festival național de creație la Panciu

    Cea de-a doua zi a manifestărilor a debutat, de la ora 11.00, cu scriitoarea Mariana Rogoz Stratulat care și-a lansat cele mai recente volume de poezii – „Pași în exil” și „Aproape Unul”, editate cu sprijinul financiar al Primăriei Orașului Panciu și al primarului Iulian Nica. Evenimentul s-a intitulat „Pași în toamna pănceană” și a fost găzduit de Liceul Teoretic „Ioan Slavici”. Despre cărți și autoarea lor au vorbit Gheorghe Drăgan, Mioara Bahna, Constantin Marafet și Culiță Ioan Ușurelu. Momentele artistice au fost susținute de Corul „Cantabile” al Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, dirijat de profesorul Andrei Igor Manovici. Lansarea de carte a beneficiat de prezența a numeroși scriitori locali și din țară, membri ai Ligii Scriitorilor din Vrancea și ai Uniunii Scriitorilor din România. „Mă simt onorat să vă fiu gazdă la un eveniment care aduce în orașul Panciu reprezentați de marcă ai Ligii Scriitorilor din Vrancea, precum și ai Uniunii Scriitorilor din România. Mă bucur că, și anul acesta, mi-am adus modesta contribuție la editarea celor mai recente cărți ce poartă semnătura doamnei Mariana Rogoz Stratulat. Este dovada respectului meu și al comunității păncene față de profesoara care a îndrumat, cu grijă, generații de elevi pe calea cunoașterii adevăratelor valori ale culturii și literaturii române„, a declarat primarul Iulian Nica.
    Lansarea de carte a fost urmată de festivitatea de premiere a câștigătorilor  Festivalului Național de Creație „Vrancea Literară”, organizat de Fundația Social-Culturală „Miorița” din Odobești, Liga Scriitorilor din Vrancea și revista  „Salonul Literar”. Amfitrionul evenimentului a fost scriitorul Culiță Ioan Ușurelu. De la ora 15.00, pe scena din Parcul Casei de Cultură au urcat Ansamblul Folcloric „Arcanul” USV, Geta Postolache, Åžtefania Puiu, Kronos, Grigore Gherman,  Mihai Trăistariu – cu invitata sa, Giada Giardinelli, Maxim, Uddi și Lora.

Marian Oprișan le-a urat „La Mulți Ani”, păncenilor din toate zările

    Primarul Iulian Nica a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. „Chiar dacă nu a putut ajunge la sărbătoarea orașului Panciu, domnul Marian Oprișan ne transmite urările sale de la mulți ani, petrecere frumoasă și numai împliniri!”, a declarat  Iulian Nica.    Spectacolul de duminică, prezentat de realizatorul de televiziune Cristian Brancu și actorul Sorin Francu, s-a terminat cu un superb foc de artificii.
    Primarul Iulian Nica le-a mulțumit tuturor celor care au participat la cea de-a XI-a ediție a „Zilelor Orașului Panciu”, precum și sponsorilor care susținut financiar Primăria, Consiliul Local și Casa Orășenească de Cultură Panciu, contribuind la reușita evenimentului.     „Doresc să le mulțumesc tuturor sponsorilor, colaboratorilor și partenerilor noștri pentru faptul că ne-au sprijinit financiar pentru organizarea «Zilelor Orașului Panciu». Le mulțumesc, în egală măsură, și celor care au răspuns invitației noastre de a ne fi alături în aceste două zile! Mă bucur enorm că au venit în număr atât de mare la sărbătoarea noastră! Am vrut ca și în acest an să fim împreună, așa cum suntem mereu și să ne bucurăm de programul artiștilor prezentat pe această scenă. Cred că am acoperit toate gusturile și că toată lumea a fost mulțumită.     Avem încă foarte multe de făcut în Panciu, dar sunt convins că doar împreună le vom putea realiza! Doar împreună, vom împlini visele și speranțele tuturor! La mulți ani și zile senine tuturor!„, a încheiat primarul Iulian Nica, în aplauzele celor prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?