Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tătici trimiși în judecată pentru că și-au „uitat” copiii


    Mai mulți bărbați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru abandon de familie. Unii dintre ei nu le-au mai plătit pensiile alimentare copiilor pentru că nu au avut bani, susțin ei, în timp ce alții au avut alte priorități.
    Printre cei care vor ajunge în fața instanței de judecată se numără și Ion D., de 42 de ani, din județul Buzău. Din verificări a rezultat că din iunie 2008 și până în prezent, cu rea-credință, bărbatul nu a mai plătit pensia alimentară în cuantum de 68 de lei pe lună, pentru cele două fete minore pe care le are. Bărbatul nu a putut fi audiat pentru că este plecat în Anglia.
    Pentru aceeași faptă va fi tras la răspundere și Ion A., de 50 de ani, din comuna Spulber. În rechizitoriul procurorilor se arată că din luna mai a anului trecut și până în luna februarie a.c., el nu a mai achitat pensia alimentară în cuantum de 425 lei pe lună, pentru cei patru copii minori pe care îi are. Nu a negat că nu a plătit, dar a avut o explicație. Aceea că nu a avut un loc de muncă stabil. A motivat că a lucrat ca zilier, iar banii câștigați nu au fost suficienți pentru a-i ajunge lui, cu atât mai puțin pentru a le mai da și copiilor. Cu toate acestea, s-a stabilit că ar fi primit subvenție de la APIA în cuantum de 5.900 lei, din care nu a dat niciun leu pentru copii.
    Nici Toader R., din comuna Vrâncioaia, nu și-a mai îndeplinit obligațiile de părinte, în sensul că din mai 2013 și până în prezent nu a mai plătit pensia alimentară în cuantum de 170 lei pentru un copil. Bărbatul, care are și un PFA, a precizat că a avut probleme. A muncit în străinătate, dar și în țară, iar cu banii strânși a fost nevoit să-și cumpere o casă. A mai explicat că lucrează în construcții și câștigă doar câteva zeci de lei pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?