Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Apă, canalizare şi străzi modernizate pentru locuitorii comunei Goleşti


    Mai multe străzi din comuna Golești se află în plin proces de reabilitare și modernizare. Este vorba de străzile Dimitrie Cantemir, Izvor, Orizont, Brumei, Aurel Vlaicu, Trandafiri, la care finanțarea este asigurată de Guvernul României prin PNDL. Cele șase străzi mai sus menționate au aproximativ 4,2 kilometri lungime, iar lucrările constau în asfaltare, realizarea de șanțuri dalate de scurgere și colectare a apelor pluviale și construirea unor podețe. Valoarea totală a lucrărilor este de 1,8 milioane de lei. „Până în acest moment lucrările au fost executate în proporție de 50 la sută din valoarea totală și au fost în baza  Ordonanței de Guvern nr 28/2013, de la bugetul național în proporție de 30 % prin Programul Național de Dezvoltare Locală„, a declarat primarul Alexandru Zar.
    De asemenea, la nivelul comunei Golești se mai află în curs de reabilitare străzile Vasile Lupu și Foișor, lucrările fiind finanțate de la bugetul local. „Reabilitarea străzilor Vasile Lupu și Foișor, care au o lungime de peste 800 de metri se face cu bani de la bugetul propriu al comunei Golești. Valoarea lucrărilor este de peste patru sute de mii de lei. Pe strada Foișor este absolut necesar să realizăm un canal de colectare a apelor pluviale, lucrări care vor fi executate înainte de modernizarea străzii prin asfaltare, pentru a nu fi afectată infrastructura. De asemenea, în acest moment strada Vasile Lupu este asfaltată, s-a turnat și ultimul strat de uzură, au fost aduse la cotă capacele de la căminele aferente sistemului de canalizare, astfel încât se poate circula fără restricții, urmând ca după finalizarea celor două străzi să fie realizate și marcajele rutiere”, a precizat primarul Alexandru Zar.
    „Å¢elul nostru este să asfaltăm toate străzile principale până la finele anului 2017”, a afirmat primarul Alexandru  Zar. Primarul comunei Golești a afirmat că cea mai mare parte a proiectelor derulate în comună au fost realizate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „O localitate care are apă, canalizare și în curând toate străzile reabilitate și modernizate va fi o localitate care răspunde cerințelor și nevoilor oamenilor, o localitate de nivel european. Toate aceste investiții au fost realizate cu ajutorul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a sprijinit necondiționat toate proiectele de modernizare a infrastructurii locale din județul Vrancea”, a spus primarul din Golești, Alexandru Zar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?