Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Drumul spre satul Poienile, din comuna Gura Caliței, a fost asfaltat


Drumul comunal spre satul Poienile, din comuna Gura Caliței, a fost asfaltat. Conform datelor furnizate de Nicolae Èšandără, primarul localității, acesta este primul drum asfaltat care se află în administrarea primăriei. Lungimea drumului este de doi kilometri și va fi prevăzut cu șanțuri dalate de scurgere a apei, podețe și tuburi de traversare, care fac legătura cu gospodăriile localnicilor.
Finanțarea, în valoare de aproximativ 200 mii de euro, este asigurată în totalitate prin Grupul de Acțiune Locală Valea Rîmnicului. „Este un proiect pe care l-am inițiat în primul an de mandat. Finanțarea a fost făcută prin Grupul de Acțiune Locală Valea Rîmnicului, în totalitate. Reprezintă circa doi kilometri de asfalat începând de la DJ 204 P până în centrul satului, constând în asfaltare propriu zisă, șanțuri pe ambele părți ale drumului, tuburi și podețe pentru intrare în gospodăriile oamenilor. Deoarece finanțarea a fost destul de mică, aproximativ 200.000 de euro, am întâmpinat probleme datorită faptului că nu a venit nimeni la licitație. Am fost nevoiți să scoatem drumul la licitație de trei ori, pentru ca până la urmă această lucrare să fie adjudecată. Doresc să mulțumesc pe această cale constructorului Moglan Constantin, director de la firma executantă, care a manifestat destul de multă bunăvoință în a duce la bun sfârșit proiectul”, a spus Nicolae Èšandără.
Edilul a mai spus că pentru locuitorii din satul Poienile, asfaltarea drumului este un prilej de mare bucurie. „Trebuie să spun că după turnarea primului strat de asfalt, spre seară, după ce s-au ridicat gărduțurile și panourile de interzicere a circulației, am văzut o mulțime de copii, de oameni în vârstă care ieșeau la șosea. Copiii se jucau cu mingea, desenau pe asfalt se plimbau cu bicicletele! Acest drum creează mai mult o speranță și o bucurie a oamenilor că și la nivelul comunei noastre există posibilitatea să schimbăm ceva. În ceea ce mă privește, la început a fost mai greu, căci administrația se dovedește destul de grea, ea nu se face, ci se trăiește. Și nu este nici o exagerare, că dacă nu există muncă, nu există nici satisfacții. Eu sunt un om de acțiune, nu îmi place să stau pe scaun”, a mai spus primarul.
„La Gura Caliței în 1994 s-a asfaltat un sector de drum județean de la E 85 până în centrul localității, iar de atunci nu au mai fost făcute nici un fel de lucrări de amenajare, consolidare sau altceva. Am puterea să afirm că, în momentul de față, investițiile la nivelul comunei sunt de peste 7.000.000 de lei. Sunt contracte de finanțare în derulare, ceea ce reprezintă cea mai mare realizare a acestei comunități din istoria ei. Nu sunt deloc vorbe în vânt, aceste aspecte se pot verifica. Am ales satul Poienile în primul rând datorită faptului că structura drumului era bine consolidată, nu au apărut de-a lungul vremii fisuri la terasamentul șoselei. Am găsit pentru oamenii de la Poieni o modalitate de a-i mulțumi pentru felul în care s-au comportat față de mine”, a afirmat Èšandără.
Localnicii spun că asfaltul e un fel de mană cerească și că acum merg desculți de șosea. „Asfaltul este foarte bun. Nu sunt trei săptămâni de când s-a turnat prima mașină de asfalt, dar cu piatra a început mai de multișor un pic. Vai de capul meu, eu sunt aici de mic copi, drumul a fost prima dată de pământ, după aia au băgat piatră și acum asfalt. Sunt cam de aici doi kilometri, pleacă de aici, de la troiță, până sus, în centrul satului. Se schimbă radical viața oamenilor acum, dacă ai asfalt, o iei și desculț pe drum. Nu știu de unde sunt banii, dar e tare bun. Am mai stat de vorbă și cu părintele din sat și la fel spune și el, că drumul e de vis. Primarul e de nota 10, nu am ce să-i reproșez. Câți primari au fost aici la noi, nu au făcut absolut nimic. Au făcut ceva totuși… s-au făcut că plouă. Ä‚sta a făcut în patru ani cât nu a avut comuna asta de când suntem noi pe aceste meleaguri. A făcut exact de ce au nevoie oamenii”, a precizat Costel Preda.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?