Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Volkswagen a prezentat noul Tiguan la Salonul Auto de la Frankfurt


A doua generație a SUV-ului compact din portofoliul Volkswagen și-a făcut apariția aseară la Salonul Auto de la Frankfurt. Nemții au pregătit Tiguanul în 4 configurații: standard, off-road, R-Line și GTE, o variantă plug-in hibridă, prima de acest fel pentru VW, dar care deocamdată rămâne la stadiul de concept.
    Vândut în mai bine de 2.64 milioane de exemplare de la lansarea din 2007, Tiguan este primul SUV care va folosi odată cu noul model platforma MQB folosită pe numeroase modele ale grupului VAG. Noua generație a mai pierdut din greutate și este cu 50 de kilograme mai ușoară.
    Din punct de vedere vizual s-a lucrat mult. Mașina arată mai nemțește ca oricând, fapt care nu poate decât să mă bucure. În partea frontală grila radiatorului împreună cu desenul farurilor se încadrează în linia curentă de design prezentată odată cu noul Passat. Pe lângă acestea bara față alături de capota motorului prezintă un Tiguan mai agresiv, care va fi ușor de recunoscut. Nici spatele nu a fost uitat și aici designerii au optat pentru linii drepte care overall dau un aspect mult mai modern întregii mașini.
    Volkswagen propune 8 motorizări pentru noul Tiguan cu valori ale puterii cuprinse între 115 și 240 de cai putere. Nu au fost făcute publice datele legatele de consum, dar nemții se laudă că noile motoare sunt cu 24% mai eficiente decât vechile propulsoare. Degeaba ai putere dacă nu o poți folosi, așa că inginerii au îmbunătățit sistemul 4MOTION Active Control pentru o mai bună manevrabilitate indiferent de condițiile meteo. În ceea ce privește caracterul practic al mașinii, inginerii au proiectat un portbagaj mai spațios cu 145 litri și astfel capacitatea acestuia se ridică la 615 litri sau 1655 litri atunci când sunt rabatate scaunele din partea spate a autovehiculului.

            de Horațiu-Åžerban Voicu [ citește mai multe pe www.eblogauto.ro ]

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=-aPh0paQcbs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?