Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Foști și actuali elevi ai Colegiului Unirea, la TÂRGUL DE MANUALE


La Colegiul Național „Unirea” s-a organizat, în această săptămână, târgul de carte. Această activitate a devenit un fel de tradiție a unității de învățământ, la fiecare început de an școlar. Elevii care au manuale din anii anteriori și doresc să le vândă se adună în curtea liceului, le expun, iar cei care au nevoie de ele le cumpără.
    Larisa Ciobotaru, fostă elevă a Colegiului Național „Unirea”, a participat la târgul din acest an pentru prima dată în calitate de vânzător:„Am mai participat la târgul de carte de la CNU doar în calitate de cumpărător. Astăzi (n.r. ieri) a fost prima dată când am fost în calitate de vânzător. Cred că este mai ok decât grupurile de pe Facebook, deoarece poți sta să cumperi cartea în momentul în care o vezi. Pe Facebook poate fi mai greu să stabilești o întâlnire. Mi s-a întâmplat chiar anul trecut să aștept să mă întâlnesc cu o fată de la un alt liceu, pentru că nu aveam orele în același timp, și a fost mai greu. Așadar, târgul reprezintă un mod mai ușor de a cumpăra, dar și de a vinde cărți”, a mărturisit tânăra.
    Ioana Alexandra Boldeanu, elevă în clasa a XII-a la CNU, spune că prețurile de la târg sunt mult mai accesibile față de cele practicate de librării, de exemplu. „Am vândut și am și cumpărat manuale de la acest târg, pentru că prețurile sunt mult mai accesibile. Ideea e că, deși ni se decontează manualele pe care le cumpărăm noi, acei 55 de lei de la Minister, sunt necesare și foarte multe auxiliare. Târgul de carte mi se pare o idee foarte bună, fiind o afacere profitabilă de ambele părți – cei care au terminat vor să vândă manualele, noi avem nevoie de ele. Mai mult de atât, știu că nu numai cei de la Unirea vin și cumpără cărți, ci sunt și elevi de la alte licee”, a precizat aceasta.
    Georgiana Elena Neață este elevă în clasa a XII-a la CNU și mărturisește că i se pare foarte util acest târg. „Mi-am cumpărat tot ce aveam nevoie, atât manualele necesare orelor la clasă, cât și altele de care am nevoie la Bacalaureat. Cărțile pe care le am de anul trecut le voi vinde împreună cu cele de anul acesta, atunci când se va organiza următorul târg, adică anul viitor. Ideea asta mi se pare foarte tare, pentru că găsești tot ce îți trebuie”, a afirmat eleva.
Și Mihaela Dima, fostă elevă a CNU, vede ideea târgului ca fiind eficientă și ușoară. „Am participat și la târgul de carte de anul trecut în calitate de cumpărător, iar anul acesta particip ca vânzător. Ideea de a vinde sau cumpăra cărți mi se pare una foarte bună, deoarece oricui îi este mai accesibil să-și cumpere cărți de la colegii mai mari, la un preț mai redus față de cel pe care-l au librăriile. Mi se pare mai eficientă și mai ușoară această metodă, deoarece cel interesat poate analiza produsele și compara prețurile între ele. Se discută față-n față cu vânzătorul, poate primi și sfaturi”, a zis tânăra.
    Așadar, se pare că acest târg de manuale este văzut cu ochi buni de actualii și foștii elevi uniriști, care îl consideră o oportunitate de a-și achiziționa manualele necesare la un preț mult mai bun decât cele din librării.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?