Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Accidentul de muncă de la Tulnici, reclamat la parchet


Bărbatul din comuna Tulnici, care în data de 9 septembrie a fost implicat într-un accident de muncă, este internat în Spitalul Fundeni din capitală, în stare destul de gravă. Fiica sa, Angela Èšuțoiu, susține că bărbatul a fost strivit de bușteni și nu a căzut de la înălțime, așa cum au transmis polițiștii prin intermediul unui comunicat de presă, la momentul incidentului. Aceasta a adăugat că tatăl său are aproape toate organele strivite, iar acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla în urma unei căzături. Femeia susține că l-a întrebat pe tatăl său dacă a căzut de pe autotren, iar acesta ar fi dat din cap că nu.
Angela Èšuțoiu ne-a spus că a depus plângere la parchet cu privire la accidentul în care a fost implicat tatăl său. „Cei de la gaterul la care lucra spun că tata a căzut de pe tir. Tata este la Spitalul Fundeni cu ficatul și plămânii perforați, fisuri la cap și altele. Este imposibil ca în urma unei căzături de la trei metri să te alegi cu toate astea. Am mers și eu acolo și le-am spus celor de la poliție că sunt camere, iar când au mers la societate, li s-a spus că nu funcționează, deși persoane din interior mi-au spus că merg. Acolo era și un bărbat care manevra un ifron și eu cred că tata a fost strivit de lemnele din acesta. Tata a deschis ochii. L-am întrebat dacă mă recunoaște și mi-a dat din cap că da. Apoi l-am întrebat dacă a căzut și mi-a făcut semn că nu, iar când l-am întrebat dacă l-a strivit cu lemnele, mi-a dat din cap că da. Nu putea să fie strivit tot de la o căzătură. Am făcut și o plângere la parchet, pentru că vreau să se facă dreptate în acest caz”, ne-a spus Angela Èšuțoiu.
    Accidentul de muncă, a cărui victimă a fost bărbatul de 50 de ani, a avut loc în după-amiaza zilei de 9 septembrie, în jurul orei 15.40. Din primele verificări făcute atunci, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi căzut de pe un autotren în care așeza deșeuri lemnoase. „La data de 9 septembrie a.c., ora 17.45, polițiștii din Tulnici au fost sesizați despre faptul că un bărbat, de 50 ani, din comuna Tulnici, în timp ce aranja deșeuri lemnoase într-un autotren, aflat în interiorul unei societăți din localitatea Tulnici, s-ar fi dezechilibrat de pe încărcătură și ar fi căzut pe sol. Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că la data de 9 septembrie a.c., în jurul orelor 15.40, în timp ce aranja deșeuri lemnoase într-o semiremorcă, s-a dezechilibrat și a căzut de pe încărcătură de la o distanță de aproximativ 3 m. Bărbatul a fost transportat cu o ambulanță la spital, unde a primit îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au transmis atunci reprezentanții IPJ Vrancea.
    Polițiștii ne-au precizat ieri că, deocamdată, nu s-au stabilit alte aspecte legate de accident decât cele prezentate la momentul producerii acestuia. Ei au adăugat că ancheta în acest caz este în desfășurare, urmând ca în timpul verificărilor să se stabilească modul în care s-a produs accidentul de muncă și cine se face vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?