Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Activități ilegale și angajați la negru la o societate din Reghiu, administrată de o femeie


O verificare făcută joi, la o societate din comuna Reghiu, administrată de o femeie, ce are ca obiect de activitate exploatarea forestieră, a scos la iveală nereguli grave. În curtea societății s-au găsit angajați fără contracte. Mai mult, în urma verificărilor s-a stabilit că reprezentanții societății au făcut exploatări ilegale în mai multe păduri private, din extravilanul comunei Ploscuțeni. „La data de 10 septembrie a.c., ora 09.00, polițiștii focșăneni însoțiți de specialiști din cadrul ITM Vrancea, C.R.S.C. Focșani și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Vrancea, au efectuat un control de specialitate în exploatările forestiere și în depozitul de masă lemnoasă deținute de o societate de profil, din comuna Reghiu, ocazie cu care au stabilit faptul că societatea a primit la muncă 7 persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă. Totodată, s-a constatat faptul că în cursul anului 2015, reprezentanții societății au exploatat ilegal arbori în mai multe suprafețe de pădure private, situate în extravilanul comunei Ploscuțeni, județul Vrancea”, a transmis subomisar Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    În aceeași zi, polițiști din cadrul Biroului pentru Combatere Delictelor Silvice și specialiști din cadrul Direcției Silvice Vrancea au descoperit, în timpul unor verificări, un transport ilegal de lemne. Încărcătura depășea 12 metri cubi de lemn, iar șoferul nu avea permis și nici vreun document de însoțire a mărfii. În acest caz s-a aplicat o amendă de 5.000 lei și s-au confiscat lemnele, în valoare de peste 3.000 lei. „La data de 10 septembrie a.c., ora 13.40, polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de către specialiști din cadrul Direcției Silvice Vrancea, au depistat cu ocazia efectuării controlului circulației materialelor lemnoase pe raza satului Nereju Mic, comuna Nereju, un tânăr, de 24 ani, din comuna Nereju, sat Sahastru, în timp ce conducea un autocamion în care se afla cantitatea de 12,153 mc lemn rotund brad, fără a deține permis de conducere și fără documente de însoțire a materialului lemnos. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar pentru materialul lemnos transportat fără aviz de însoțire, s-a aplicat sancțiunea contravențională în cuantum de 5000 lei și măsura complementară de confiscare a lemnului, în valoare de aproximativ 3100 lei”, a adăugat subcomisar Toader.
    Verificări s-au făcut în fondul forestier al Ocolului Silvic Focșani, iar în timpul acestora s-a stabilit că un bărbat din Nereju a redus suprafața fondului forestier din Paltin, prin împrejmuire cu gard și decopertare a solului, fără a respecta prevederile legale. „Totodată, s-a mai efectuat un control de specialitate în fondul forestier al Ocolului Silvic Focșani, ocazie cu care s-a constatat faptul că un bărbat, de 37 ani, din comuna Nereju, sat Nereju Mic, a redus suprafața fondului forestier din Paltin, prin împrejmuire cu gard și decopertare a solului, fără a respecta prevederile legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de reducerea suprafeței fondului forestier național fără respectarea dispozițiilor art.36 și art.37 din Legea nr.46 republicată”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?