Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Olimpicii din Gugești, trimiși în tabără de administrația locală


Elevii olimpici din Gugești au fost trimiși într-o tabără școlară de Primărie și Consiliul Local Gugești. Astfel, în perioada 26-30 august, 31 dintre cei mai merituoși elevi au beneficiat de o tabără gratuită în zona Bran, ca semn de recunoaștere a valorii celor care au reprezentat cu cinste comunitatea școlară și locală gugeșteană la nivel județean și național, în anul școlar 2014-2015. 
Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești se mândrește cu elevii care au obținut rezultate deosebite la olimpiade, concursuri școlare și extrașcolare, dar și la Evaluarea Națională. Performanța acestor elevi se datorează în egală măsură și strădaniei unor dascăli devotați, Rodica Cimpoiașu, Anca Grecu, Rică Zaharia, Vasile Ovidiu, Anișoara Pruteanu și Valentin Grecu, care au înțeles că excelența în educație nu se poate obține decât prin efort susținut, dar și prin multă dăruire. Efortul elevilor nu a rămas fără ecou în rândul reprezentanților comunității locale din Gugești. Printre obiectivele turistice vizitate s-au numărat muzeele Iulia Hașdeu și George Enescu, vizitarea Castelului Bran, a Cheilor Grădiștei – Fundata, a Parcului de distracții Adventura, a Cetății Râșnov, a peșterii Valea Cetății, a Bisericii Sfântului Nicolae și Bisericii Negre din Brașov. De menționat este și faptul că toate aceste obiective au fost incluse în costurile taberei, dorindu-se astfel să se vină în întâmpinarea dorinței elevilor de a cunoaște cât mai bine meleagurile brașovene.
Tabăra s-a dovedit a fi un real succes, elevii îmbogățindu-și nu doar cultura generală, dar dovedind în același timp și multiple abilități practice și de socializare, pe parcursul activităților realizate: sportive, drumeții, karaoke, foc de tabără. Elevii participanți au spus că a fost o onoare pentru ei să facă parte din acest colectiv, s-au bucurat de frumusețea locurilor vizitate, de ospitalitatea brașovenilor. Ei au conștientizat faptul că toată această experiență nu ar fi putut fi posibilă fără sprijinul primarului Vasile Vatră și al Consiliului Local Gugești.
La rândul său, edilul comunei Gugești, Vasile Vatră, a afirmat că rezultatele elevilor școlii sunt un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate, iar ele nu ar fi putut să rămână fără o recompensă pe măsură. „Am fost mereu alături de școală, pentru că investiția în educație, în tânăra generație, este de fapt cea mai bună investiție într-un viitor sigur pentru noi toți. Mă bucur că le-am putut oferi elevilor  oportunitatea de a-și lărgi orizontul de cunoaștere. Vreau ca rezultatele obținute de acești tineri să reprezinte un imbold pentru toți elevii din localitatea noastră. Sper ca performanța să devină deviza Școlii Gimnaziale Alexandru Vlahuță Gugești, iar eu îi asigur de tot sprijinul meu și al comunității locale”, a spus primarul Vasile Vatră.
Nu în ultimul rând, directorul școlii, profesoara Violeta Anca Grecu, a confirmat că pentru primarul Vatră școala a reprezentat întotdeauna o prioritate. „Ne-am bucurat mereu de sprijinul autorităților locale, fără de care nu a fi fost posibile toate aceste realizări. Grație preocupării administrației locale, avem o școală modernă, cu o dotare la standarde europene, dar și cadre didactice de vocație, de aceea am reușit să obținem performanțele dorite. De asemenea, trebuie să recunosc faptul că recompensarea elevilor olimpici și prin participarea la această tabără școlară și-a atins obiectivele, acelea de a recunoaște valoarea, de a o prețui, dar și de a stimula o competiție constructivă”, a spus aceasta.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?