Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Charles Aznavour concertează la București în 2016


Charles Aznavour, legenda muzicii franceze, va concerta pentru prima dată în România pe 20 februarie 2016, la Romexpo, informează un comunicat remis miercuri AGERPRES. Cu zeci de premii în palmares, atât în lumea muzicii, cât și în cea a filmului, Charles Aznavour pornește în ultimul său turneu din carieră. Biletele pentru concertul „One night only”, cu prețuri cuprinse între 260 lei și 575 lei, au fost puse în vânzare pe www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.myticket.ro și pe www.7fix.ro.
    Cunoscut drept Frank Sinatra al Franței, Charles Aznavour este cel mai valoros și apreciat artist francofon al tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l ‘zeul pop-ului francez’. Charles Aznavour a fost denumit în 1988 de către CNN și publicul Time Online „enterteinerul secolului din toată lumea”. A fost declarat și interpretul extraordinar al secolului în urma voturilor din toată lumea, întrecându-i pe Elvis Presley și Bob Dylan, se arată în comunicat.
    Născut în 1924 la Paris, dintr-o familie muncitoare de armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, își începe călătoria artistică încă de la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență alege să devină cântăreț, iar în 1946 este descoperit de Edith Piaf pe care o și acompaniază în turneele ei din Franța (inclusiv în celebrul Moulin Rouge) și Statele Unite. În 1974, Aznavour cunoaște un succes extraordinar în Marea Britanie, unde celebra piesa „She” atinge prima poziție a clasamentelor, de trei ori mai repede decât orice altceva până atunci, hit urmat și de „Dance in the old fashioned way”.
    De-a lungul timpului a colaborat cu Edith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puținii cântăreți europeni invitați să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri și Julio Iglesias.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?