Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Canicula a băgat în spital zeci de vrânceni. Cei mai mulți sunt copii


Temperaturile caniculare din ultima săptămână, igiena precară, dar și alimentele depozitate necorespunzător au făcut ca mai bine de 100 de vrânceni să aibă probleme cu sănătatea. În ultima săptămână, 119 persoane, în special copii, au avut nevoie de îngrijirile de specialitate ale medicilor, după ce au fost diagnosticate cu boala diareică acută, o afecțiune de natură infecțioasă. Din total, 48 de persoane au fost internate în spital, unde au primit tratament de specialitate. Cei mai mulți dintre cei care au contractat această boală au fost copiii cu vârste între 1 și 4 ani, respectiv 15 la număr.
Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au o serie de recomandări pentru ca vrâncenii să nu contracteze această boală. Astfel, aceștia recomandă populației să aibă grijă atât de condițiile de depozitare a alimentelor, cât și de igiena personală. „Pentru a evita contractarea acestei boli, persoanele trebuie să își spele bine mâinile cu apă și săpun înainte de fiecare masă, ca să nu mai vorbim de spălatul fructelor și legumelor. De asemenea, mâinile trebuie să fie spălate bine înainte și după folosirea toaletei. Mâncarea trebuie să fie cât mai proaspătă atunci când e consumată și să nu treacă mai mult de 48 de ore de la prepararea ei. Temperatura din frigider trebuie să fie cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius. O atenție deosebită trebuie acordată locurilor din care achiziționăm ouăle. Trebuie să aveți mare grijă la cele de rață, deoarece conțin o bacterie care poate provoca boala diareică acută”, spun specialiștii DSP Vrancea.
Simptomele acestei boli sunt variate. Ea se manifestă prin scaune apoase, multe la număr, dureri abdominale, grețuri și vărsături. „Dacă aveți scaune multe și apoase, stări de vomă, vă simțiți deshidratat, este indicat să vă prezentați la medic, pentru a vă prescrie tratament, mai ales că boala diareică acută este contagioasă și se poate transmite foarte ușor”, avertizează specialiștii.
Medicii din cadrul DSP Vrancea vor continua supravegherea cazurile de boală diareică acută până în luna octombrie, pentru a evita o epidemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?