Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Juriștii care vor să devină magistrați susțin duminică prima probă eliminatorie


Juriștii vrânceni care s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, organizat de Institutul Național al Magistraturii (INM) și au fost declarați admiși în urma verificării condițiilor de participare, vor susține duminică prima probă eliminatorie, respectiv testul de verificare a cunoștiințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. Din Vrancea, au fost declarate admise, după ce s-a verificat dacă îndeplinesc condițiile de participare, 11 persoane. Printre acestea și mai mulți polițiști, dar și grefiere. Este vorba despre grefierele Florentina Chiriac, Camelia Făinărea, Gabriela Mustățea și Cornelia Muntenaș, dar și ofițerii de poliție Cristina Dragomir, Dănuț Ene și Cătălin Huci. Lista continuă cu alți candidați, precum Daniela Ciobotaru, Violeta Borcea, Ștefana Lupu și Florentina Stănciulescu.
    Proba pe care o vor susține duminică este eliminatorie, iar testul va fi grilă cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare materie amintită. Pe data de 31 august se pot depune contestațiile, care vor fi soluționate în intervalul 1-2 septembrie. Apoi, candidații care vor mai rămâne în cursă după prima probă vor susține pe 13 septembrie proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a raționamentului logic, iar în perioada 5-13 octombrie vor susține interviul. Pe data de 15 octombrie se vor afișa rezultatele finale.
     Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 28 de posturi de judecător la judecătorii și 25 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. La nivelul judecătoriilor vrâncene este disponibil un singur post, la Judecătoria Adjud, aferent funcției de președinte, și niciun post de procuror. Candidații la concursul de admitere în magistratură trebuie să aibă o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani, la data susținerii concursului.
Tot duminică vor susține prima probă și cei care s-au înscris la admiterea la INM, concurs care se organizează pentru ocuparea unui număr de 140 locuri de auditori de justiție. Din cele 140 de locuri de auditori de justiție, 70 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător și 70 pentru ocuparea funcției de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiție vor opta, în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcția de judecător sau procuror. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?