Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

DRAMA unei tinere de 22 de ani! După ce a asistat la o CRIMĂ oribilă şi a fost ameninţată de criminal, acum este judecată pentru MĂRTURIE MINCINOASĂ


O tânără de 22 de ani, din Olt, dar cu domiciliul în Odobești, va fi judecată la Judecătoria Focșani pentru mărturie mincinoasă. Asta pentru că în faza de urmărire penală a dat o declarație într-un dosar de omor, iar la instanță a spus altceva. Inițial, ea a susținut că un bărbat din Odobești a fost omorât în bătaie de verișorii Marius și Ionuț Marian Lupu, care l-au lovit cu pumnii, picioarele și cu un bidon plin cu apă. În instanță, ea a susținut că Marian i-a dat victimei doar doi pumni. La audieri, ea a recunoscut că a mințit la instanță, explicând că a fost amenințată de inculpat cu acte de violență.
    Mioara Fîță, care a asistat la crimă, a fost adusă la instanță cu mandat tocmai din Teleorman, de polițiștii Compartimentului „Urmăriți” din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Femeia a dat detalii șocante despre crimă, povestind în amănunt ce s-a întâmplat. Totuși, declarațiile din instanță nu s-au potrivit în totalitate cu cele date în timpul urmăririi penale și nici cu cele ale inculpaților, motiv pentru care procurorul de ședință a informat-o că pe numele său va fi făcută plângere penală pentru mărturie mincinoasă. 
Mioara a povestit că în seara crimei făcuse baie, apoi a auzit gălăgie în curte. I-a văzut venind pe Marius cu victima, apoi pe Ionuț. La început totul a fost normal, după cum a povestit femeia la instanță, Marius fiind foarte amabil cu victima, dându-i să bea, să mănânce și să fumeze. Apoi, Marius, care era băut bine și „turbat”, după cum a susținut martora, a bătut cuie în ușa camerei în care se aflau toți și din acel moment a început scandalul. Mioara a povestit apoi că Marius a dezbrăcat victima în totalitate, a pus-o pe un scaun cu spătar și a legat-o cu tricoul ei. A început să lovească victima din nou, cu pumnii, picioarele, o coadă de topor, dar și cu un bidon de 20 de litri, care avea apă în el. În tot acest timp, Ionuț i-ar fi spus lui Marius să nu mai bată victima, dar acesta din urmă era de neoprit, după cum a povestit femeia. Mioara a mai povestit instanței că, după ce a bătut victima bine, Marius a găsit de cuviință să toarne o găleată cu apă pe aceasta, dar și oțet, în speranța că-și va reveni.
Potrivit acesteia, Marius a sunat la 112, spunând că este un bărbat bătut pe canal, dar și că îl va duce la el în casă pentru a-i da cu apă și oțet, poate își va reveni până la sosirea ambulanței. După ce a încheiat convorbirea, Marius a dat „ordin” ca cei doi să ia mortul, să-l ducă în casă, să-i dea niște pijamale și să aștepte ambulanța. Totodată, i-a spus Mioarei că dacă o va întreba cineva ceva și dacă anchetatorii nu vor crede povestea urzită de el, atunci Mioara să spună că victima ar fi vrut să o violeze, afirmație pe care Mioara a demontat-o la instanță, spunând că victima nu a vrut niciodată să facă asta.
Crima a fost comisă la finele lunii martie 2014, iar Marius, care a recunoscut fapta, a fost condamnat la 12 ani de închisoare. În cazul lui Marian, instanța a schimbat încadrarea juridică din omor în lovituri cauzatoare de moarte și a primit în iunie a.c. 6 ani de închisoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?