Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Procesul dintre Copaci și CNAS se mută la ÎCCJ


Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au formulat recurs, pe 6 august, la sentința dată de magistrații Curții de Apel Galați, prin care Mihai Copaci a fost repus în funcția de președinte al CAS Vrancea. Cauza se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În urmă cu aproximativ o lună, Mihai Copaci a fost demis din cauza unui raport de control întocmit de CNAS. Copaci s-a adresat magistraților de la Curtea de Apel Galați, unde a solicitat suspendarea actului administrativ de demitere din funcție. A avut câștig de cauză, revenind în funcție. „Admite acțiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 474/01.07.2015 și a Ordinului nr. 489/02.07.2015 emise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate până la soluționarea cauzei de către instanța de contencios administrativ”, se arată în sentința dată de magistrații gălățeni.
Între timp, CNAS a scos la concurs postul de președinte-director general al CAS Vrancea, iar Copaci a declarat că va participa la concurs. Termenul limită de depunere a dosarelor este 21 august, până la ora 17.00, iar proba scrisă va avea loc pe 2 septembrie.

   Demis de mai multe ori în zece ani

Reamintim că Mihai Copaci a fost demis în urma unui control efectuat la începutul acestui an, la o clinică de imagistică și radiologie medicală. Potrivit raportului, clinica respectivă nu ar fi autorizată să furnizeze servicii medicale. „Există un raport de control al CNAS, referitor la documentația trimisă de Direcția de Sănătate Publică privind autorizația sanitară a unei clinici de imagistică, în sensul că furnizorul nu este autorizat să furnizeze servicii medicale. Punctul de vedere al DSP, prin emiterea documentelor în baza legislației în vigoare la CAS Vrancea, a fost că îndeplinește să furnizeze servicii pe CT și RMN. De asemenea, este important de subliniat și faptul că acest furnizor efectuează servicii medicale de urgență, cât și curente pentru Spitalul Județean de Urgență Focșani, în aceleași condiții de autorizare și funcționare. Pentru că cei din corpul de control al CNAS nu sunt de acord cu faptul că noi am acceptat notificarea de funcționare trimisă de DSP, s-a propus, ca măsură, eliberarea mea din funcție. DSP a dat documentele și trebuiau luate în calcul, CAS nu e vinovată pentru un act eliberat de DSP”, ne-a declarat șeful CAS Vrancea la începutul lunii trecute.
Mihai Copaci a fost demis de mai multe ori din fruntea CAS Vrancea, acesta contestând de fiecare dată măsura în instanță și câștigând. Cu câteva pauze date de demiteri și de procesele pentru recâștigarea postului, Copaci ocupă funcția cea mai înaltă din CAS Vrancea din octombrie 2006.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?