Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Patronii din Vrancea au încercat să păcălească statul cu peste 4 milioane lei


Peste patru milioane lei din sumele atrase suplimentar la bugetul de stat de inspectorii fiscali o reprezintă diferențele de taxe și impozite cu care patronii au încercat să păcălească statul. Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că, doar în luna iulie, inspectorii fiscali au atras suplimentar la bugetul general consolidat peste 5,1 milioane lei. Finanțiștii spun că au fost dispuse și măsuri asiguratorii pentru ca patronii să nu evite plata sumelor calculate de inspectori. „Încasările realizate în timpul acțiunilor de inspecție fiscală au fost de 2,61 milioane lei, reprezentând peste 50% din totalul sumelor atrase suplimentar. 
Tot cu ocazia inspecțiilor fiscale desfășurate au fost instituite 4 măsuri asiguratorii în valoare de 2,32 milioane lei cu scopul colectării sumelor la bugetul general consolidat atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să își ascundă, ori să își risipească patrimoniul”
, se arată într-o informare a fiscului vrâncean. În urma acțiunilor de inspecție fiscală au fost înaintate 3 sesizări penale pentru continuarea cercetărilor, prejudiciul adus bugetului general consolidat fiind estimat la 16,7 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?