Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Participare numeroasă la maratonul „Pe aici nu se trece!”


Consiliul Județean Vrancea și autoritățile locale din mai multe localități, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, filiala Focșani, în parteneriat cu Ro Club Maraton și Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea au organizat, ieri, ediția a cincea a maratonului „Pe aici nu se trece!”, întrecere atletică ce a reunit la start mulți competitori. Acesta a avut loc între localitățile Mărășești- Mărăști (46 km), pe un itinerariu care a inclus locuri în care ostașii Armatei Române au purtat cele mai crâncene bătălii în Primul Război Mondial, pentru apărarea gliei străbune.
În cinstea victoriei din 6 august 1917 și în memoria ostașilor căzuți la datorie, la Mărășești a fost înălțat, între anii 1923 și 1938, Mausoleul de la Mărășești, care este cel mai impunător din țară și printre cele mai maiestuoase de acest fel din Europa. În inima românilor, această bătălie are un loc special, datorită eroismului de care au dat dovadă ostașii români și a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat și generalului Eremia Grigorescu.
Acest maraton a fost o continuare a ciclului de maratoane istorice, „Din dragoste pentru România și Istoria ei”, organizate de maratoniștii din România  între anii 2011-2015. Startul în cursa de 46 de km s-a dat din fața Mausoleului de la Mărășești, la ora 6.00, iar maratonul s-a încheiat la Mausoleul Mărăști. Startul în cursa de maraton a fost dat din fața Mausoleului de la Soveja, iar în proba de semimaraton a fost dat din fața Monumentului Sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu din Străoane. Sosirea a fost în fața Mausoleului de la Mărăști.
În proba de supermaraton, care s-a întins pe distanța de 46 de kilometri, între Mărășești și Mărăști, toți participanții au fost declarați câștigători și au fost răsplătiți cu aplauze. Cei care au reușit să termine cursa au primit medalii și un certificat de participare, iar primii trei atleți au primit diplome din partea organizatorilor. Pe toată durata maratonului, concurenții au purtat torțe aprinse și steagul României.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?