Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

UN TAXIMETRIST băut și fără atestat și-a lovit INTENŢIONAT clientul cu maşina, în Focşani


Un taximetrist din Focșani a avut o altercație cu un client, marți, pe care ulterior l-a și lovit cu mașina. La locul incidentului, polițiștii Biroului Rutier Focșani au stabilit că taximetristul era băut, având o alcoolemie de 0,10 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Potrivit unor surse oficiale, șoferul nu avea atestat pentru a efectua transport persoane în regim de taxi.
    Conform polițiștilor, un bărbat din Tătăranu s-a urcat în taxi în zona Pieței Moldovei din Focșani și a cerut să fie transportat pe Bulevardul Brăilei. Pe drum,  clientului i s-a părut că taximetristul îl plimbă prin oraș mai mult decât trebuie, cu  scopul de a fi cursa mai lungă. Între cei doi a existat un schimb de replici, clientul întrebându-l de ce a ales traseul mai lung, moment în care a fost înjurat de taximetrist. La un moment dat, clientul i-a cerut taximetristului să oprească mașina pentru că el vrea să coboare, lucru care s-a și întâmplat. După ce a coborât, pentru că taximetristul nu vroia să-i dea sacoșele pe care le avea, clientul s-a pus în fața mașinii, moment în care taximetristul a călcat accelerația și l-a lovit pe bărbatul din Tătăranu.

După eveniment, victima a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de la Biroul Rutier Focșani, care a discutat cu cele două persoane și a făcut verificări. „La data de 4 august a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați de S. I., de 56 ani, din comuna Tătăranu, despre faptul că a fost lovit de un autoturism condus de B. D., de 39 ani, din municipiul Focșani. Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că în timp ce efectua transport public de persoane în regim de taximetrie, B. D. l-a preluat pe S. I. din zona Pieței Moldovei pentru a-l transporta până pe Bdl. Brăilei. Pe drum, între cei doi a apărut o discuție în contradictoriu, în urma căreia pasagerul a solicitat conducătorului auto să oprească autoturismul. După ce a coborât, acesta s-a așezat în fața autoturismului, moment în care taxiul s-a pus în mișcare, lovindu-l pe S. I. la piciorul stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv din care a fost condus la spital unde i s-au prelevat două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, de la Biroul de presă al IPJ Vrancea.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?