Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Copaci a revenit la șefia CAS. Instanța a suspendat ordinul de demitere din funcție


Mihai Copaci este, din nou, șeful Casei de Asigurări de Sănătate (CAS)  Vrancea. Magistrații de la Curtea de Apel Galați au admis cererea lui Copaci, care a solicitat suspendarea executării actului administrativ prin care a fost revocat din funcție, luna trecută, până la soluționarea pe fond a cauzei. „Admite acțiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 474/01.07.2015 și a Ordinului nr. 489/02.07.2015 emise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate până la soluționarea cauzei de către instanța de contencios administrativ”, se arată în sentința dată de magistrații gălățeni.
Ieri, Mihai Copaci a revenit în biroul de la CAS Vrancea. Acesta ne-a declarat că, în zilele următoare, va avea o discuție cu reprezentanții DSP și cu cei ai Spitalului Județean. „Urmează să am o discuție directă cu DSP și Spitalul Județean, pentru a stabili dacă într-adevăr acest furnizor avea calitatea de a furniza servicii medicale (din cauza căruia a fost demis-n.r.). De exemplu, la Spitalul Județean, acest furnizor acordă servicii de urgență, dar și pacienților internați. Vom analiza împreună situația, pentru că CAS încheie relații contractuale cu furnizori autorizați și evaluați, iar autorizarea se efectuează de către DSP, iar eu cred că această instituție ar trebui să răspundă. Mai mult, spitalul este în subordinea Ministerului Sănătății, deci și ministerul poate fi vinovat că furnizorul respectiv oferă servicii. Ministerul Sănătății trebuie să clarifice această situație”, a spus Mihai Copaci.
Șeful CAS Vrancea spune că va solicita în instanță anularea ordinului de revocare din funcție, dar și raportul întocmit de Direcția Generală de Monitorizare, Control și Antifraudă din cadrul CNAS. „Voi solicita anularea ordinului, dar și a raportului. Am timp 6 luni pentru asta, dar deja am făcut procedura prealabilă către CNAS, pentru a mi se comunica motivele demiterii. Apoi, voi solicita în instanță anularea lui. Eu oricum am solictat la CNAS, încă de la început, anularea raportului”, a adăugat el. 

   Demis de mai multe ori în zece ani

Reamintim că Mihai Copaci a fost demis din funcția de președinte director- general al CAS Vrancea, decizia fiind luată de conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în urma unui control efectuat la începutul acestui an, la o clinică de imagistică și radiologie medicală. Potrivit raportului, clinica respectivă nu ar fi autorizată să furnizeze servicii medicale. „Există un raport de control al CNAS, referitor la documentația trimisă de Direcția de Sănătate Publică privind autorizația sanitară a unei clinici de imagistică, în sensul că furnizorul nu este autorizat să furnizeze servicii medicale. Punctul de vedere al DSP, prin emiterea documentelor în baza legislației în vigoare la CAS Vrancea, a fost că îndeplinește să furnizeze servicii pe CT și RMN. De asemenea, este important de subliniat și faptul că acest furnizor efectuează servicii medicale de urgență, cât și curente pentru Spitalul Județean de Urgență Focșani, în aceleași condiții de autorizare și funcționare. Pentru că cei din corpul de control al CNAS nu sunt de acord cu faptul că noi am acceptat notificarea de funcționare trimisă de DSP, s-a propus, ca măsură, eliberarea mea din funcție. DSP a dat documentele și trebuiau luate în calcul, CAS nu e vinovată pentru un act eliberat de DSP”, ne-a declarat Copaci la începutul lunii trecute.
Mihai Copaci a fost demis de mai multe ori din fruntea CAS Vrancea, acesta contestând de fiecare dată măsura în instanță și câștigând. Ultima dată, el a fost demis din funcție în 2012. Cu câteva pauze date de demiteri și de procesele pentru recâștigarea postului, Copaci ocupă funcția cea mai înaltă din CAS Vrancea din octombrie 2006.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?