Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cardul de sănătate ar putea deveni obligatoriu de luna viitoare


Vrâncenii asigurați mai au la dispoziție o lună pentru a intra în posesia cardului național de sănătate. Din luna septembrie, acest document va deveni obligatoriu, a precizat, vineri, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea. „Asigurații mai au foarte puțin timp să-și ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. (…) Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului”, a declarat Ciurchea într-o intervenție la o televiziune de știri.
Obligativitatea prezentării cardului de sănătate la medicul de familie sau la spital a fost amânată cu încă o lună după ce, la începutul lunii iunie, autoritățile anunțau că documentul va deveni obligatoriu de la 1 august.
La Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea mai sunt așteptați să-și ridice cardurile de sănătate aproximativ 3 mii de vrânceni. Reprezentanții CAS Vrancea ne-au spus că 1.400 sunt asigurați CNAS, iar ați 1.600 sunt asigurați ai Casei OPSNAJ.

   Servicii medicale și fără card
 
Cu alte cuvinte, pe tot parcursul lunii august, asigurații pot merge la medic sau la spital indiferent dacă au sau nu card de sănătate. Reprezentanții CAS Vrancea le-au cerut furnizorilor vrânceni de servicii medicale să respecte acest lucru. „În atenția furnizorilor de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale aflați în contract cu C.A.S. Vrancea. Reglementările legale în vigoare privind prezentarea și utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate, precum și acordarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale prin utilizarea cardului național de către furnizori rămân nemodificate și după data de 1 august 2015. Informăm furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale cu privire la continuarea acordării serviciilor medicale, medicamente și dispozitive medicale în aceleași condiții ca și în prezent potrivit contractului cadru încheiat între părți până la eventualele modificări ale actelor normative incidente pe acest domeniu”, se arată într-o informare a CAS Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?