Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncenii, aşteptaţi duminică la Festivalul „Tudora Vrâncioaia“ din Bîrseşti


Consiliul Județean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea și Primăria Bîrsești îi invită duminică pe vrânceni la Festivalul Folcloric „Tudora Vrâncoaia”, ediția a VII-a. Vor participa ansambluri, grupuri și formații folclorice și soliști vocali din localitățile: Năruja, Nereju, Nistorești, Spulber, Păulești, Negrilești, Jitia, Paltin și Bîrsești.
    Primarul Costică Hîrșu a precizat că manifestarea tradițională va fi organizată pe Dumbrava Bîrseștiului, lângă monumentul voievodului Åžtefan cel Mare și casa Tudorei Vrâncioaia. Edilul a explicat că este pentru a doua oară când festivalul va fi organizat pe parcursul a două zile. Prima zi, sâmbătă, va fi dedicată tinerilor pentru care  va fi organizată o discotecă, iar de la ora 20.00 va cânta formația Ideal.
    Deschiderea festivalului va fi făcută duminică la prânz, de cei șapte feciori ai Babei Vrâncioaia îmbrăcați în costum popular, care vor veni călare pe cal, așa cum se întâmpla cu sute de ani în urmă și vor cânta balada Tudorei Vrâncioaia. În intervalul ora 12.30-16.30 are loc promovarea folclorului local unde participă tinerele talente din localitățile situate în Å¢ara Vrancei. De asemenea, vor cânta pentru cei prezenți Ansamblul folcloric „Å¢ara Vrancei” și Maria Murgoci. De la ora 16.30 pe scenă vor urca binecunoscuții artiști din Republica Moldova, Olga Ciolacu și Ian Raiburg.
    Petrecerea va continua cu Gelu Voicu și Taraful, Geta Postolache și Aurel Moldoveanu. Cea de-a șaptea ediție a Festivalului „Tudora Vrâncioaia” de la Bîrsești se va încheia cu un frumos foc de artificii. „Este o onoare și o mândrie pentru noi să organizăm acest eveniment devenit o tradiție. Festivalul Tudora Vrîncioaia este un moment de referință pentru localnicii de la noi, de dans, de muzică frumoasă, așa cum numai Vrancea știe să le dea și de voie bună. Eu îi aștept pe toți vrâncenii care vor să mai uite de griji și de necazuri, să se destindă pentru o zi și să vină la spectacolul din Dumbrava Bîrseștiului”, a spus primarul Costică Hîrșu.
    Acesta le-a mulțumit și obștilor din Å¢ara Vrancei care s-au implicat pentru susținerea festivalului, respectiv Obștea Bîrsești, Obștea Topești, Obștea Negrilești, Obștea Tulnici, Obștea Păulești, Obștea Nereju, Obștea Valea Sării și Obștea Spinești. Festivalul „Tudora Vrâncioaia” este organizat de Primăria Bîrsești, în colaborare cu Centrul Cultural din cadrul Consiliului Județean Vrancea.
          Festivalul  Folcloric va fi prezentat de actorul Sorin Francu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?