Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bărbat acuzat că a înjunghiat un tânăr, pus sub control judiciar


Bărbatul din satul Târâtu, comuna Poiana Cristei, care în după-amiaza zilei de 1 iunie a înjunghiat un tânăr de 20 de ani, din Odobești, iar în ziua următoare a fost arestat preventiv, a fost pus sub control judiciar. Măsura a fost luată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea și poate fi contestată.
    „(…) respinge ca nefondată propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luată față de inculpatul Lacman Vasilică, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată prin încheierea din 02.06.2015 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea față de inculpatul Lacman Vasilică cu măsura preventivă a controlului judiciar (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data expirării măsurii arestării preventive. (…) impune inculpatului Lacman Vasilică, ca pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de poliție al comunei Poiana Cristei, jud. Vrancea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; – să nu depășească limita teritorială a județului Vrancea decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; – să nu se deplaseze în locații publice de pe raza comunei Poiana Cristei și nici la domiciliile persoanei vătămate și a martorilor; – să nu se apropie de persoana vătămată Guzu Adrian Florin sau de membrii familiei acestuia și nici de martorii Irinoiu Ionuț, Alanei Năstase și să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale; – să comunice periodic, respectiv lunar, informații relevante despre mijloacele sale de existență; – să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice; – să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 30.06.2015”, se arată în soluția instanței.
    Vasilică L. a fost reținut și apoi arestat, după ce la data de 1 iunie, ora 15.20, polițiștii au fost sesizați de către Adrian G., de 20 ani, din orașul Odobești, despre  faptul că în timp ce se afla pe raza comunei Poiana Cristei, sat Tîrîtu, ar fi fost înjunghiat. În urma primelor verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în timp ce se afla pe terasa unui magazin din localitate, pe fondul unor discuții în contradictoriu, victima a fost înjunghiată cu un briceag în zona semitoracică dreapta, de către Vasilică L., de 42 ani, din Poiana Cristei. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?