Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ULTIMA ORĂ! Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții de clasa a XII-a la prima probă scrisă de la Bac


Absolvenții clasei a XII-a au susținut, astăzi, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română. La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 2.626 candidați, dintre care 2.112 din seria curentă și 514 din serii anterioare.
Absolvenții de clasa a XII-a de la profilul uman și pedagogic au avut la primul subiect se analizat un text numit „Trei Generații”, cu mai multe cerințe, cum ar fi găsirea de sinonime. La subiectul al doilea, elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate, iar la subiectul al treilea trebuiau să scrie un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un roman interbelic.
Absolvenții de clasa a XII-a de la profilul  Real și Tehnologic  au primit un text dramatic – un fragment din „Trei generații”, de Lucia Demetrius, pe baza căruia trebuiau să găsească un sinomim pentru cuvintele socoteală și deștepți, să explice rolul unei cratime, să construiască un enunț în care să existe o locuțiune sau o expresie care să conțină cuvântul viață, să precizeze o temă a discuției dintre personajele textului dat. De asemenea, elevii aveau de transcris două cuvinte care sunt mărci ale adresării directe, să menționeze o modalitate de caracterizare a personajului feminin, să prezinte rolul notațiilor autorului în text, să ofere două argumente că textul dat aparține genului dramatic și să comenteze o secvență din text.  La subiectul al doilea, elevii trebuiau să scrie un text argumentatv despre importanța practicării unui sport la orice vârstă, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparținând lui Ion Creangă, George Călinescu sau Marin Preda.
Pe data de 1 iulie, absolvenții vor susține proba obligatorie a profilului și specializării. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, se va desfășura în data de 3 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 6 iulie, până la ora 12.00, oră de la care se pot depune și contestațiile. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, vor fi afișate în data de 10 iulie.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?