Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Un lanț de fast-food din Rusia va deschide două restaurante la New York


Un lanț de fast-food din Rusia specializat în clătite rusești, blinî, și-a anunțat miercuri intenția de a deschide două restaurante în Manhattan, la New York, intenționând să creeze o amplă rețea în Statele Unite, relatează AFP. ‘Intenționăm să deschidem două restaurante în octombrie sau noiembrie în Midtown, în centrul Manhattan-ului’, a declarat, pentru AFP, Mihail Goncearov, proprietar al lanțului de fast-food Teremok, precizând că va investi circa 500.000 de dolari. Pentru Teremok, prezent pe piața din Rusia de 15 ani, este vorba înainte de toate de ‘a testa cererea’ la New York.
Lanțul Teremok propune clătite rusești cu zeci de umpluturi (de la somon la banană și ciocolată) și populara cașă pe bază de hrișcă.’Vom adăuga meniului unul sau două feluri de blinî cu ingrediente locale, de exemplu sirop de arțar’, a spus Mihail Goncearov.
    Teremok și-ar dori să creeze în SUA ‘un lanț de restaurante tot atât de mare ca în Rusia’, unde numără circa 300 de restaurante, în majoritate la Moscova și la Sankt Petersburg. ‘Dar toate acestea pot necesita cinci, zece sau 15 ani de muncă’, a precizat Mihail Goncearov. Pentru prima dată un lanț de fast-food din Rusia se lansează într-o țară occidentală. ‘Vom arăta lumii că, în Rusia, putem crea mărci și tehnologii moderne, chiar și în domeniile în care țara noastră nu este în mod tradițional foarte puternică’, a subliniat Mihai Goncearov.
    În timp ce Moscova este vizată de sancțiunile americane iar relațiile sale cu Washington sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece și până acum, din cauza crizei ucrainene, Teremok susține că nu îi este teamă de un eventual impact negativ asupra proiectului său din SUA. ‘Această atmosferă de tensiune este creată de presă. Există însă mulți oameni care duc o viață cotidiană simplă și care se interesează de noi concepte, de noi gusturi și de noi restaurante’, a mai spus Mihail Goncearov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?