Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Municipiul Focșani, ecologizat de elevi basarabeni


Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, a organizat în perioada 19 – 21 iunie  proiectul „Scoala de vară – Sănătate în Societate”, care s-a derulat în Focșani. Activitățile din cadrul proiectului au cuprins module de educație non-formală cu tematica „un stil sănătos de viață”, workshopuri outdoor de dezvoltare a abilităților de a lucra în echipă, dar și o acțiune de ecologizare într-o zonă verde a municipiului.
Sâmbătă, la invitația lui Dragoș Matișan, comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, participanții la proiect, împreună cu directorul DJST Vrancea, Daniel Gongu, au ecologizat 3000 metri pătrați din spațiul verde de la ieșirea din Focșani spre Odobești, strada Mărășești (Zona Oborul de Vite). Cei 30 de tineri basarabeni,  susținuți de tineri din Focșani, au adunat gunoaie în aproximativ 40 de saci de 120 L. „Cred că este o acțiune și inițiativă frumoasă, una cu impact imediat asupra spațiului verde a orașului și cu un impact foarte bun pe termen lung asupra focșănenilor. Am observat că acești tineri basarabeni au un spirit de voluntariat foarte bine dezvoltat și că tinerii noștri au lucrat foarte bine împreună cu ei. Este un model de bune practici, un model care trebuie cu siguranță urmat și, de ce nu, de organizat cât mai des astfel de acțiuni”, a declarat comisarul șef Dragoș Matișan.
Directorul DJST Vrancea, Daniel Gongu, a menționat faptul că „această acțiune face parte dintr-o serie de proiecte finanțate prin Concursul Local de Proiecte al Direcției și mă bucur să văd acești tineri implicați să desfășoare activități cu impact local deosebit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?