Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Află ce pericole ascunde aparatul de aer condiționat


În perioada verii, din cauza temperaturilor foarte ridicate, multe persoane apelează la aparatele de aer condiționat pentru a se răcori. Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea atrag atenția asupra câtorva efecte negative pe care le are aerul condiționat asupra sănătății.
Potrivit medicilor, persoanele care utilizează frecvent aerul condiționat sunt predispuse la alergii, nevralgii sau chiar astm. „Copiii, și nu numai, care sunt expuși zilnic la aerul condiționat, pot contracta diferite alergii, din cauza filtrelor necurățate, chiar și astm. De asemenea, dacă temperatura setată la aer diferă cu 10 grade mai puțin față de temperatura de afară și bate direct către locatari, aceștia  sunt predispuși la afecțiuni precum sinuzite, otite, rinite, bronșite. Și ochii pot avea de suferit din cauza aerului condiționat, prin inflamații ale conjunctivei ce se resimt ca senzație de «nisip în ochi»”, atenționează medicii din cadrul DSP.
Pentru că aerul condiționat a devenit indispensabil în zilele de vară, medicii DSP au și o serie de recomandări, pentru a preveni efectele negative ale acestuia. „Temperatura trebuie setată la o diferență de cel mult 5 grade Celsius în minus față de cea de afară, astfel ca noi să nu fim predispuși la deshidratare și iritații sau decompensarea unor boli cronice. Fluxul de aer rece trebuie îndreptat într-o zonă neutră din încăpere, evitând astfel bătaia directă asupra organismului”, mai spun specialiștii din cadrul DSP.
Mai mult, este recomandată dezinfectarea, curățarea sau înlocuirea filtrelor de aer la începutul sezonului cald, pentru a nu ne pune în pericol sănătatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?