Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

24 de milioane de lei pentru investiţii în infrastructura din Vrancea. Cum vor fi împărţiţi BANII


Guvernul a alocat bani pentru 65 de proiecte din Vrancea care se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Aproximativ 24 de milioane de lei este suma alocată județului Vrancea la capitolul investiții prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Banii au fost alocați pentru finanțarea unor investiții derulate de 45 de localități și de Consiliul Județean Vrancea. Cea mai mare sumă, aproximativ 9 milioane de lei, a fost alocată pentru finanțarea unor investiții derulate de Consiliul Județean. Sumele au fost alocate în urma demersurilor făcute de președintele Marian Oprișan, care a susținut în fața oficialilor guvernamentali, importanța investițiilor pentru comunitățile locale.

    Aproximativ 24 de milioane de lei este suma alocată județului Vrancea la capitolul investiții de către Guvernul României prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Banii au fost alocați pentru finanțarea unor  investiții derulate de 45 de localități și Consiliul Județean Vrancea. Cea mai mare sumă, aproximativ 9 milioane de lei, a fost alocată pentru finanțarea unor investiții derulate de Consiliul Județean.
    Pentru continuarea lucrărilor la proiectul privind modernizarea DJ 205E Vidra – Vizantea Livezi – Cîmpuri a fost alocată suma de 2.785.184 lei. Modernizarea acestui drum este o lucrare complexă care a constat în realizarea de terasamente, consolidări de maluri, construirea unui pod și a 48 de podețe. De asemenea au fost construite șanțuri și canale colectoare pentru apele pluviale în anumite sectoare. Drumul va avea trei straturi de asfalt: un strat de egalizare, un strat de binder și stratul de uzură. Drumul are o lățime de 6 metri în extravilanul și în intravilanul localităților. „Ca urmare a cutremurelor, a ploilor, a alunecărilor de teren am fost în măsură să stabilim cât de vulnerabil este drumul Vidra – Vizantea – Cîmpuri, fapt pentru care am dispus efectuarea unei expertize și stabilirea unor lucrări care din punct de vedere tehnic să facă față problemelor create de fenomenele mai sus amintite. Lucrările în valoare de 48 de milioane de lei constau tocmai în aplicarea acestor soluții tehnice care vor face ca acest drum să nu mai fie distrus de intemperii pentru o mare perioadă de timp”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

   7,2 milioane de lei pentru DJ 205 D, Valea Sării -Nereju – Brădăcești

    De asemenea, Consiliul Județean Vrancea va continua lucrările de reabilitare a drumului DJ 205 D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, drum pentru care Ministerul Dezvoltării a alocat 3.258.540,94 lei. Acești bani se adaugă celor aproximativ 4 milioane de lei alocați încă de anul trecut și aflați la dispoziția Consiliului Județean. În total, până în acest moment, administrația județeană are la dispoziție 7,2 milioane de lei. Lucrările de modernizare a drumului DJ 205 D costă administrația județeană 167 milioane lei. Drumul are o lungime de 34 kilometri și va avea două benzi. Platforma drumului a fost lărgită de la 3-4 metri la 7 metri, cu două benzi de rulare a câte trei metri. Vor fi refăcute 6 poduri și podețe, aflate pe acest drum, iar un pod va fi complet reconstruit. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs. „Acest drum, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, este cea mai grea investiție a administrației județene și are o valoare foarte mare. Avem obligația de a finaliza această investiție”, a precizat Marian Oprișan.

   DJ 205 R Poiana Cristei va fi modernizat

    Consiliul Județean Vrancea a primit suma de 800 de mii de lei pentru ,,Refacere și consolidare corp drum DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 1,3 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de șase luni. Pe acest drum vor fi executate lucrări de consolidare care constau în piloni forați pentru fundare zid de sprijin, pe o lungime de 189 metri liniari, crearea unor ziduri de sprijin, drenuri și casiuri. Totodată,  vor fi construite șase cămine de vizitare, rigole, șanțuri, podețe și va fi refăcut sistemul rutier.

    Pod nou peste pârâul Zeletin

    Tot 800 de mii de lei a primit administrația județeană pentru construirea podului de pe DJ 241F peste râul Zeletin, în comuna Boghești. Valoarea investiției este de 2,5 milioane de lei. Va fi dezafectat podul existent care are o lungime de 18,40 metri și va fi construit un pod din beton armat care are o lungime de 25 de metri, În afară de lucrările de refacere a podului vor fi executate lucrări de racordare a podului dar și lucrări hidrotehnice de amenajare a albiei cu canal protejat cu pereu de beton pe o lungime de 65 metri. Pentru această investiție constructorul va trebui să asigure o variantă de circulație semnalizată corespunzător.
    De asemenea, pentru reabilitarea și reconstrucția obiectivelor de infrastructură rutieră din zona localităților Paltin, Doaga, Valea Sării a fost alocată suma de 1.246.092 lei.

   Drumul care duce la Schitul Buluc va fi modernizat

    Guvernul a alocat 167 mii lei pentru modernizarea și asfaltarea DC 133 din comuna Jariștea. Primarul comunei Jariștea, Cătălin Toma, a declarat că asfaltarea acestui drum a fost posibilă cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Cu sprijinul Consiliului Județean, în mod special al domnului președinte Marian Oprișan, am reușit să asfaltăm bună parte din rețeaua de legătură dintre Vărsătura și Jariștea”, a spus primarul Cătălin Toma. DC 133 pleacă din strada Măgura din Odobești, trece prin Vărsătura, Pădureni și urcă până la Schitul Buluc, fiind cea mai rapidă legătură între Schit și orașul Odobești.

    Bani pentru modernizarea infrastructurii locale din Gugești

    Autoritățile locale din Gugești au în derulare trei proiecte de investiții pentru care guvernul a alocat anul acesta peste un milion de lei. Pentru extinderea canalizării în sistem vacuumatic pentru satul Oreavu a fost alocată suma de 165 mii lei. Totodată, pentru modernizarea străzilor în zona Satu Nou și Cartierul Sinistrați a fost alocată suma de aproximativ 279 mii lei, iar pentru modernizarea străzilor în zona Satu Vechi și Centru au fost alocați peste 600 mii lei. „Este vorba de două proiecte de asfaltare de străzi, un proiect de extindere alimentare cu apă prin forarea a trei puțuri noi și un proiect de canalizare pentru satul Oreavu. Pentru aceste investiții am primit peste un milion de lei”, a spus primarul comunei Gugești, Vasile Vatră.

   45 de localități primesc fonduri pentru dezvoltare

    De asemenea, Guvernul a mai alocat fonduri pentru localitățile Adjud- 501 mii lei pentru reabilitarea străzilor Alexandru Ioan Cuza, 1 Mai, Mihai Eminescu și Vânători din oraș; Bîrsești-316 mii lei, pentru realizare rețele de distribuție apă potabilă, etapa II; Bolotești- 80 mii lei pentru refacere acoperiș școală; Bordești-200 mii lei, pentru modernizarea drumului comunal  DC 158 care face legătura cu Mănăstirea Recea; Corbița-161 mii lei pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă în satele Åžerbănești și Corbița; Cotești-557 mii lei pentru modernizare drumuri comunale, drumuri de interes local și pod din beton armat pe DC147 peste pârâul Dâlgov; Dumbrăveni-186 mii lei pentru modernizare drum comunal DC 158 și drum de interes local DC 158 -Mănăstirea Recea; Dumitrești-60 de mii de lei pentru modernizare rețele de drumuri în comună; Golești-466 mii lei pentru modernizare străzi; Gologanu-100 mii lei pentru reparații capitale acoperiș și lucrări de izolare termică școală gimnazială profesor general Gheorghe Gheorghiu; Gura Caliței-102 mii lei pentru modernizare DC165, sector DJ 204P- Rașca, km0+000-3+500; Măicănești – 130 mii lei, pentru construirea unei stații de epurare, rețele colectoare, canalizare sat Măicănești; Nereju-50 mii lei, pentru modernizarea DC 106 Nereju – Păvălari; Odobești-1 milion de lei pentru reabilitare infrastructură stradală în oraș; 185 mii lei pentru modernizare și reabilitare rețea stradală în orașul Odobești; Paltin – 600 mii lei pentru modernizarea unor străzi; -300 mii leipentru extindere rețele alimentare cu apă, mărirea capacității de înmagazinare și a sursei; Popești-229 mii lei, pentru alimentarea cu apă în satul Popești; Spulber-154 mii lei, pentru alimentarea cu apă a satului Spulber;- 130 mii lei pentru alimentare cu apă satele Å¢ipău, Păvălari și Carsochești; Tănăsoaia-287 mii lei pentru modernizare DC 18 Feldioara – Covrag; Vidra-352 mii lei pentru modernizare DC63 Tichiriș (DN2D) – Viișoara; Vîrteșcoiu-684 mii lei pentru modernizare drumuri în interiorul comunei; -100 mii lei pentru renovarea clădire în vederea schimbării destinației din magazin universal în grădiniță cu program prelungit; Vrîncioaia-106 mii lei pentru modernizare drum local Vrâncioaia – Ploștina; -275 mii lei pentru alimentare cu apă satele Spinești și Bodești; Vulturu-100 mii lei, pentru reabilitare Åžcoală Gimnazială Vulturu și construire magazie pentru lemne, sat Vulturu.

    LISTA obiectivelor de investiții din Programul național de dezvoltare locală finanțate în Vrancea în anul 2015 – Etapa I AICI.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?