Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Judecat pentru omor, condamnat pentru loviri cauzatoare de moarte


Magistrații Tribunalului Vrancea s-au pronunțat ieri în dosarul crimei de la Odobești, în care a fost judecat Ionuț Marian L.. Magistrații au schimbat încadrarea juridică a faptei, din omor în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și l-au condamnat pe tânăr la 6 ani de închisoare. „Condamnă pe inculpatul Lupu Ionuț Marian, prin schimbarea încadrării juridice, din infracțiunea de omor (…) în infracțiunea de «loviri sau vătămări cauzatoare de moarte» (…) la o pedeapsă de 6 (șase) ani închisoare (…) menține starea de arest a inculpatului. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive cu începere de la 30.03.2014 la zi. (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în SNDGJ. Ia act că partea vătămată Ignat Vasile nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului. Obligă inculpatul la 1.500 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu apel”, a decis instanța.
    Ionuț Marian L. și vărul său Marius au fost arestați preventiv după ce în luna martie 2014 au omorât în bătaie un bărbat. În timpul anchetei au ieșit la iveală detalii șocante, victima fiind dezbrăcată, legată de un scaun și bătută până la epuizare. Pentru ca victima să nu plece, Marius ar fi bătut un cui în perete și l-a tras peste ușă. Apoi, Marius ar fi început să o lovească fără milă, intervenind și vărul său, Ionuț Marian, care s-a trezit când a auzit scandal.
    Anchetatorii ne-au spus că victima a fost lovită cu un scaun, un ciocan, dar și cu un bidon de 20 litri, plin cu apă, care era aruncat ca o minge peste victimă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?