Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Continuă lucrările de reabilitare a DJ 205 D, Valea Sării – Nereju – Brădăceşti


Lucrările de reabilitare a drumului DJ 205 D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești continuă, peste 60 de muncitori și utilaje lucrând la această investiție. Pe acest drum se lucrează la această dată la execuția gabioanelor pe sectorul de drum km 30+400-km 32+00. Totodată, între km 30+400 – km 30+650 s-au executat saltelele de gabioane și gabioane pe trei rânduri, drenul din spatele lor și umplutura din corpul drumului. Pe sectorul km 30+650-km 31+050 s-a executat salteaua de gabioane. În acest moment, constructorul are în zonă 40 de muncitori care lucrează la confecționarea coșurilor de gabioane și umplerea lor cu piatră. Utilaje angrenate în lucrare sunt 3 excavatoare,2 buldozere,1 buldo excavator,cilindru compactor,trailer, autocamioane și 5 autobasculante de mare capacitate.
    Directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, Romeo Iordache, a declarat că până în acest moment s-a executat aproximativ 36 la sută din lucrări. „Este o investiție foarte mare și se lucrează la consolidări de maluri, devieri de curs, construcția de gabioane, etc. În acest moment se lucrează pe acest drum cu 60 de muncitori și mai multe utilaje de mare capacitate”, a precizat Iordache.
    Pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului DJ 205 D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, administrația județeană a alocat aproximativ 4 milioane de lei în prima etapă. Lucrările de modernizare a drumului costă administrația județeană 167 milioane lei. Drumul are o lungime de 34 kilometri și va avea două benzi. Platforma drumului a fost lărgită de la 3-4 metri la 7 metri, cu două benzi de rulare a câte trei metri. Vor fi refăcute 6 poduri și podețe, aflate pe acest drum, iar un pod va fi complet reconstruit. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?