Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Vânători cu dosare penale deoarece dețineau ilegal arme și muniții


Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (AESP) din cadrul IPJ Vrancea au efectuat controale, ieri, la domiciliile mai multor vânători. În  urma verificărilor, au fost constatate trei infracțiuni, din care două la regimul armelor și munițiilor și un braconaj cinegetic.
     „Au fost făcute controale la domiciliile membrilor vânători pentru verificarea modului de păstrare și asigurare a armelor și munițiilor, fiind descoperite trei infracțiuni”, ne-a precizat comisarul șef Vasile Ochean, șeful AESP din cadrul IPJ Vrancea. Două dintre infracțiunile constatate au fost la regimul armelor și munițiilor, respectiv deținere ilegală de arme neletale supuse autorizării și uz de armă letală fără drept, dar și braconaj cinegetic.
    În timp ce în Vrancea s-au făcut doar controale, în alte județe s-au făcut percheziții la persoane bănuite că au adus ilegal în țară arme și muniții letale ori  neletale. „În această dimineață (ieri dimineață – n.r.), Poliția Română efectuează 37 de percheziții, în București și în 10 județe, la persoane bănuite că ar fi introdus ilegal în țară arme și muniții letale și neletale. Sunt efectuate și controale privind respectarea legislației privind armele și munițiile. La data de 10 iunie a.c., sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii efectează 37 de percheziții domiciliare, în București și în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene. De asemenea, polițiștii efectuează 25 de controale privind respectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în județele Arad, Bacău, Brăila, Prahova, Giurgiu, Mehedinți și Vrancea”, se arată într-o informare a Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?