Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Scrisoarea unei eleve din Panciu către disidenta Doina Cornea, premiată


Virginia Tutoveanu, elevă în clasa a XI-a D, la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, se numără printre câștigătorii Concursului național de eseuri și artă grafică „Fără confirmare de primire”, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), împreună cu Fundația „Konrad Adenauer” și Ministerul Educației și Cercetării Åžtiințifice.
Eleva din Panciu, îndrumată de profesoara Luminița Cociorbă, a concurat la secțiunea „Eseu” cu o scrisoare adresată Doinei Cornea, cunoscută disidentă anticomunistă. „Au fost trei etape de selecție, efectuate atât de experții Institutului, cât și de un juriu extern și, în final, din cei 350 de participanți au fost selectați 15, respectiv 12 din clasele IX-XI și 3 din clasa XII. Virginia Tutoveanu se află printre cei 12 câștigători din clasele IX-XI. Înainte de publicarea rezultatelor finale, am fost contactată de către domnul Dinu Zamfirescu, președintele IICCMER, care a afirmat că lucrarea elevei pe care am coordonat-o este una dintre cele mai bune lucrări din concurs și că este impresionat de cunoștințele pe care le are Virginia despre Doina Cornea. De asemenea, acesta a promis ca va trimite scrisoarea destinatarului, doamnei Doina Cornea”, a declarat profesoara Luminița Cociorbă.
Pentru performanța sa, Virginia Tutoveanu a primit ca premiu participarea la Școala de Vară de la Făgăraș – Sâmbăta de Sus, ediția a VI-a, care va avea loc între 5-12 iulie. Åžcoala de vară de la Sâmbăta de sus vizează o mai bună cunoaștere, de către elevi, a perioadei 1944-1989, pentru a-i determina să reflecteze asupra caracterului ilegitim și criminal al regimului comunist din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?