Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Povestirea digitală a Andreei Costin, premiată pentru creativitate la Conferinţa Trainerilor!


Povestirea digitală a focșănencei Andreea Costin, educator în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, a obținut premiul pentru creativitate la cea de a V-a ediție a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Traineri, ce s-a desfășurat recent, la Poiana Brașov. Tema principală a conferinței din acest an a fost „Silver Stories – Comunități Creativ-Conectate”.
    Andreea și-a creat povestirea digitală în cadrul cursului organizat la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în luna martie 2015. La acest curs au participat nouă persoane specializate din cadrul DGASPC Vrancea, care sunt implicate direct și lucrează cu diverse categorii defavorizate, și care au beneficiat de îndrumarea și profesionalismul celui mai îndrăgit și specializat trainer al instituției de cultură vrâncene – Margareta Tătăruș. Povestirea digitală premiată se numește „Fericire” și poate fi vizionată pe YouTube, la adresa următoare: https://www.youtube.com/watch?v=nDCGaFqmNjA
    „În momentul în care am primit invitația la acest curs nu am știut exact ce o să facem. După ce doamna Margareta Tătăruș ne-a arătat cum se face o povestire digitală și cât de complex este tot procesul, ne-a rugat să creăm și noi una. Trebuia să fie una de impact, care să emoționeze, și de aceea, primul lucru care mi-a venit în minte a fost persoana care mă susține și mă îndrumă indiferent de tot și de toate: «Mama». Este poveste mea, a familiei mele, dar cu siguranță și a altor familii. Este felul meu de a-i mulțumi mamei mele pentru tot ceea ce a făcut pentru noi”, a declarat Andreea Costin, extrem de fericită pentru aprecierile de care a avut parte povestirea sa digitală și pentru faptul că aceasta a adus la Focșani premiul pentru creativitate.
    Potrivit celor spuse de reprezentanții Bibliotecii Județene, la cea de a V-a ediție a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Traineri au participat bibliotecari traineri din bibliotecile publice românești, parteneri și reprezentanți din țări beneficiare ale programului „Global Libraries”, precum și alți invitați speciali. Conferința și-a propus să asigure transferul noilor metodologii de creare a Povestirilor Digitale la nivel național, prin împărtășirea exemplelor de bune practici și găsirea de idei pentru dezvoltarea ofertei de training, astfel încât bibliotecile publice să devină furnizori principali în domeniul povestirilor digitale.
    În cadrul conferinței au fost premiați mai mulți bibliotecari traineri pentru Povestirile Digitale create în cadrul proiectului european „Silver Stories”. Trainerul Bibliotecii Județene Vrancea, Margareta Tătăruș, a obținut diploma pentru cea mai creativă povestire digitală, povestirea Andreei Costin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?