Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Bărbat trimis în judecată după ce a bătut un tânăr cu probleme psihice


Un bărbat de 56 de ani, din comuna Vârteșcoiu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Victima sa este un tânăr cu probleme psihice, pe care l-a lovit cu un băț și cu palmele. Acesta a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul este acuzat de anchetatori că l-a lovit și pe tatăl băiatului. Fapta a fost comisă în data de 12 octombrie 2014.
Potrivit anchetatorilor, victima păzea niște animale în apropierea unei grădini ce aparține inculpatului Vasile P.. La un moment dat, victima a scăpat o vacă în porumbul acestuia. În primă fază, tânărul a avut o discuție în contradictoriu cu concubina inculpatului, după care a venit acesta din urmă și a lovit partea vătămată cu un băț peste brațe, apoi cu palmele. Totodată, i-a luat vaca, pe care a băgat-o în curtea sa, spunând că i-o va înapoia atunci când va achita paguba. La fața locului a ajuns tatăl tânărului, care l-a întrebat pe inculpat de ce i-a lovit copilul, moment în care a fost lovit și el. Inculpatul a fost cu greu potolit de concubina sa, care a și chemat poliția. La audieri, inculpatul nu a recunoscut că a lovit pe cineva.
    Tot pentru că au fost implicați într-o bătaie vor fi judecați și trei bărbați din Nănești, Cristea P., Iordache C. și Valentin Alexandru M.. Victima lor a avut nevoie de 90-100 de zile de îngrijjri medicale, motiv pentru care cei trei vor fi judecați pentru vătămare corporală din culpă. Fapta a fost comisă în ziua de 11 iunie anul trecut, atunci când victima a mers la un bar, unde se afla tatăl său și unul dintre inculpați. Au băut împreună, iar între partea vătămată și unul dintre inculpați s-a iscat o discuție legată de restituirea unei sape. Între timp au apărut și ceilalți doi inculpați, care au încercat să aplaneze conflictul, spunându-i părții vătămate că îi vor da ei unealta. Apoi, partea vătămată a fost lovită de inculpatul cu care a băut, apoi de ceilalți doi, căzând de pe terasa barului în care se afla.
    Victima se constituie parte civilă în dosar cu suma de 20 mii lei, din care 12 mii lei cheltuieli de spitalizare și 8 mii lei daune morale. Inculpații mai au de achitat suma de 3.681 lei Spitalului Galați, 331 Spitalului Județean Focșani și 67 lei către SAJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?