Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Conferință Regională „Antreprenor 4×4 cu tracțiune integrală”, la Focșani


Ieri a avut loc, la Hotelul „Unirea” din Focșani, Conferința Regională a proiectului „Antreprenor 4×4 cu tracțiune integrală”, proiect implementat  de Centrul de Analiză și Inovare (CAIES) București, Centrul Român pentru Educație Economică București și Integra România Oradea. Obiectivul acestuia este dezvoltarea unui sistem dinamic de stimulare a antreprenoriatului în rândul populației rurale în patru regiuni de dezvoltare, și anume Nord-Vest, Centru, București – Ilfov și, în baza parteneriatului de tradiție a CAIES cu Crucea Roșie Vrancea, și regiunea Sud-Est. La nivel de țară, proiectul se desfășoară în 60 de localități rurale.    
    Peste două sute de vrânceni au participat la cursurile de pregătire profesională organizate în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene „Antreprenor 4X4 cu tracțiune integrală”. Proiectul este derulat la nivel național și beneficiază de o finanțare de 4,7 milioane lei. Managerul proiectului, vrânceanca Corina Atanasiu, a arătat, la conferința de ieri, că prin derularea acestuia se dorește ca cel puțin 80 de persoane să demareze o afacere și câteva sute de beneficiari să participe la cele două cursuri, de antreprenoriat și de calculator.
    În Vrancea, au fost 228 de persoane care au participat la cursuri, iar 131 persoane au mers la programele de formare profesională. Cursurile au fost organizate în localitățile Nistorești, Gugești, Bolotești și Homocea, iar specialiștii care au lucrat în proiect în regiunea de Sud Est sunt experți ai Crucii Roșii Vrancea. De altfel, proiectul continuă în perioada următoare pe zona Vintileasca, cu un curs de antreprenoriat, cele 50 de persoane ce fac parte din grupul țintă fiind deja identificate și selectate. „Proiectul «Antreprenor 4×4 cu tracțiune integrală» urmărește să dezvolte capacitatea oamenilor din rural de a se integra pe piața muncii, în special prin demararea propriilor afaceri. Proiectul este «așezat» pe 4 roți, fiecare roată contribuind la evoluția profesională a grupului țintă, iar, în final, la ocuparea efectivă pe piața muncii a 78 de persoane”, au arătat promotorii proiectului.
   
    Inițiative și relatări antreprenoriale

    În cadrul conferinței de ieri, au fost prezentate și inițitive și modele antreprenoriale mai mici sau mai mari din județul nostru. Astfel, Alina Gârleanu, din cadrul Crucii Roșii Vrancea, a vorbit despre afacerea socială „Cuptorul de pâine Burcioaia”, Rodica Davidean a prezentat afacerea socială „Maria Francisca Discount” SRL, cu asociat unic Asociația Comunitară „Maria Francisca”, Rodica Copaci a vorbit despre Intreprinderea individuală producătoare de vinuri Jariștea, iar Ecaterina Epure a prezentat modul cum a reușit să pună pe roate ciupercăria PFA „Epure Ecaterina”. Au mai vorbit despre afacerile lor Gabriela Gheorghe (SC Epcot SRL) și Marius Petrea (SC Grafit Decor SRL).
    La Conferința regională de ieri au participat, pe lângă organizatori,  reprezentanți ai ONG-urilor vrâncene, parteneri sociali ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea, reprezentanți ai 11 primării din județ, ai patronatelor, precum și reprezentanții a două GAL-uri.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?