Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbatul care a amenințat că se sinucide și soția sa, consiliați de psihologul poliției


Bărbatul din Suraia, care luni seara a protestat la înălțime pe motiv că soția l-ar înșela cu nașul, a ajuns ieri la sediul poliției, însoțit de consoartă. Ei au venit la sediul IPJ Vrancea la solicitarea oamenilor legii, care le-au propus să fie consiliați de psihologul unității. Polițiștii le-au făcut această propunere celor doi pentru a se asigura că bărbatul nu se va mai urca pe niciun stâlp și nu va mai amenința că se sinucide.
    Reamintim că luni seara, Alexandru H., de 48 de ani, din comuna Suraia, s-a urcat pe un stâlp, situat în apropierea drumului care duce spre Boțîrlău, amenințând că se sinucide. După ce s-a cocoțat în vârful stâlpului, omul a sunat la 112 și a anunțat că intenționează să-și pună capăt zilelor. O vreme s-a discutat cu el prin intermediul telefonului, după care a aruncat aparatul. Imediat după ce s-a primit apelul, la fața locului au ajuns foarte multe forțe de intervenție, de la ISU, poliție, salvare, dar și localnici. S-a discutat cu bărbatul, iar singura lui dorință a fost aceea ca soția și nașul să vină la fața locului și să fie adus un detector de minciuni pentru a fi testați cei doi.
    Aproximativ două ore a durat protestul, timp în care bărbatul mai cobora puțin  câte puțin. În urma discuțiilor purtate cu adjunctul șefului Poliției municipiului Focșani, comisar șef Gheorghe Negoițescu, dar și cu alte persoane, bărbatul a ajuns la concluzia că nu trebuie să recurgă la un astfel de gest și a coborât de pe stâlp. A plecat acasă, unde au ajuns și polițiștii pentru a discuta cu el, după care l-au invitat la sediul poliției pentru consiliere. Bărbatul putea muri în orice moment, motiv pentru care s-a solicitat la dispeceratul de la Bacău întreruperea alimentării cu energie.
Gestul lui Alexandru H. a șocat pe toată lumea, mai ales că nu a creat nicio problemă în comunitate. Localnicii ne-au spus că mergea la muncă și își vedea de treaba lui. „Am vorbit cu el și i-am spus să coboare, că nu este asta o soluție și i-am spus să se gândească la mamă, are copii, una din fete are nuntă. El zicea că nu și nu. Că ar avea soția o relație cu nașul și că dimineață a avut o discuție cu soția. Nu au mai fost probleme. Își vede de treaba lui, nu a creat probleme. El a sunat la 112 și, cunoscându-l, am încercat să vorbesc cu el. Este pentru prima dată când crează o problemă în comunitate”, a precizat, luni seara, Neculai Hărăbor.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?