Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Tânăr judecat pentru profanare de cadavre, obligat de instanță să nu iasă din casă


Ionuț B., fiul unui consilier local din comuna Măicănești, care este judecat, printre altele, într-un dosar de profanare de cadavre sau morminte, a fost obligat de instanță să nu părăsească imobilul în care locuiește. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Focșani și menținută de cei ai Tribunalului Vrancea, după ce poliția a făcut o sesizare cu pivire la faptul că Ionuț B. nu a respectat obligațiile impuse când se afla sub control judiciar. „(…) admite sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea – Serviciul Investigații Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune înlocuirea măsurii controlului judiciar dispusă prin încheierea din 6 octombrie 2014 pronunțată de Judecătoria Focșani în dosarul nr. 12913/231/2014 față de inculpatul Buzoi Ionuț, cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 60 de zile”, au stabilit zilele trecute magistrații Judecătoriei Focșani.
    Totodată, instanța i-a impus lui Ionuț B. să nu părăsească imobilul în care locuiește din satul Rîmniceni, comuna Măicănești, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Totodată, el este obligat să se prezinte în fața organelor judiciare ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu inculpatul Nicu Oană și cu martorii direct sau indirect, pe nicio cale și să informeze de îndată instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței. Supravegherea respectării obligațiilor impuse este efectuată de polițiștii de la Postul de Poliție Măicănești, județul Vrancea. Totodată, lui i s-a atras atenția cu privire la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, în cazul nerespectării cu rea credință a obligațiilor impuse. După ce a aflat că nu mai poate pleca de acasă atunci când vrea, tânărul a făcut contestație, care s-a judecat vineri la Tribunalul Vrancea și care a fost respinsă. „Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpat”, a decis Tribunalul.
Următorul termen în dosarul în care Ionuț B. și Nicu O., fiul victimei, sunt judecați pentru profanare de cadare sau morminte a fost stabilit pentru 27 mai. Cei doi au fost trimiși în judecată la finele anului trecut, după ce s-a stabilit că ar fi învelit cadavrul unui bărbat într-un folie, apoi l-ar fi pus într-o căruță, pe care au acoperit-o cu coceni.
În rechizitoriul procurorilor se arată că victima a murit pe 25 februarie 2014. Ce doi ar fi învelit cadavrul într-o folie din plastic, apoi l-au pus în căruță, peste care au pus coceni. Cadavrul a fost descoperit la data de 2 aprilie, fiind în stare avansată de putrefacție, cu urme de mușături de șoareci. Potrivit procurorilor, fiul victimei a recunoscut comiterea faptei, în timp ce Ionuț B. a negat. La data de 25 septembrie 2014, procurorii au cerut arestarea lui Ionuț B. în lipsă, dar instanța a respins propunerea și a dispus măsura controlului judiciar.
    Ionuț B. mai este judecat și într-un dosar de omor, care se află de ceva timp pe rolul Tribunalului Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?