Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Concursul de spiritualitate creştină „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” și-a premiat câștigătorii


Cea de-a șasea ediție a Concursului de spiritualitate creștină „Sf. Împărați Constantin și Elena”, organizat de Parohia „Sfântul Gheorghe” Sud Focșani, Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Fundația „Zi Deschisă”, și-a desemnat câștigătorii. Miercuri, 20 mai, Colegiul Cuza a fost gazda festivității de premiere pentru secțiunea de creație literară, ocazie cu care 35 de elevi, de la mai multe școli din județ, au încercat să convingă juriul că au nu doar talent literar, ci și o relație vie cu duhovnicii lor, tema concursului fiind chiar „Duhovnicul meu”.
După o atentă evaluare a lucrărilor, juriul, format din preotul Ioan Dragu, inspector de religie la ISJ Vrancea, profesoara Mihaela Neagu, director adjuct al Colegiului Cuza, și preotul Daniel Pătrășcanu, a stabilit următoarea ierarhie: Premiul I: Istudor Andrei, clasa a VI-a, Åžcoala Generală „Ioan Basgan” Focșani, profesor îndrumător Mihaela Păun, și Lavinia Dragne, din clasa a VIII-a la Colegiul Cuza Focșani, profesor îndrumător Melania Pătrășcanu; Premiul II: Mihail Mirică,  clasa a VIII-a la Școala Generală Nr. 3 Focșani, profesor îndrumător Anica Damian,  și Bianca Tănase, clasa a VI-a, Școala Generală „Ioan Basgan” Focșani, profesor îndrumător Mihaela Păun; Premiul III: Andra Vărzaru, clasa a VII-a la Școala   Generală Dumbrăveni, profesor îndrumător Popa Viorel, și Alina Voiculescu, din clasa a VII-a, la Școala Generală „Ion Basgan” Focșani, profesor îndrumător Elena Ciobotaru.
„Sufletele încărcate de emoție ale premianților au contaminat și pe spectatorii acestui moment festiv, elevi și profesori de la renumitul colegiu focșănean, mai ales când cei doi elevi clasați pe prima poziție a podiumului și-au prezentat, cu vocea tremurând de emoție, creațiile înscrise în concurs. Joi, 21 mai, când Biserica Ortodoxă a fost în zi de mare sărbătoare la praznicul Înălțării Domnului, adăugându-se și bucuria serbării a doi mari sfinți, Împărații Constantin și Elena, patronii spirituali ai concursului, a avut loc la biserica Parohiei Mera, minunata ctitorie a domnitorului Antioh Cantemir, așezată tot sub ocrotirea «celor întocmai cu Apostolii», Împărați Constantin și mama sa Elena, cea de-a doua secțiune a concursului, cântecul de toacă. După ce ne-am bucurat ochii și sufletul, urcând parcă prea repede, prin mirificile peisaje ale Văii Milcovului, am avut parte de o primire, ce duce faima acestui popor pretutindeni în lume: elevi de la Åžcoala Mera, costumați în portul tradițional românesc, ne-au primit cu pâine și sare, după care cozonacul și ouăle roșii, ce marchează sărbătoarea Înălțării, au completat un tablou al bucuriei revederii. Concursul a fost unul deosebit de strâns, an de an concurenții fiind tot mai bine pregătiți, ceea ce a făcut deosebit de dificilă misiunea juriului format din Pr. Ticu Gavrilă, Parohia Mera, și Pr. Daniel Patrășcanu, Parohia Sf. Gheorghe Sud Focșani”, se arată într-un comuncat de presă semnat de organizatori.
Toți elevii participați au fost răsplătiți cu acatiste și iconițe, iar podiumul a fost completat de: gimnaziu – Premiul I: Valentin Lungu, clasa VII-a, Școala Generală Vîrteșcoiu, Premiul II: Ion Bughiurlan, clasa a VI-a, Școala Generală Cîndești, Premiul III: Nicolae Ionescu, clasa a V-a, Școala Generală „Nicolae Iorga” Focșani.  La liceu: Premiul I – Gabriel Munteanu, clasa a XII-a, Liceul Agricol Odobești; Premiul II: Valentin Butan, clasa a IX-a Liceul Agricol Odobești; Premiul III: Ionel Trompac, clasa a X-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Focșani. Premiile au constat în cărți religioase, iconițe și bani, în valoare totală de 1.480 lei și au fost asigurate de Fundația „Zi Deschisă”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?