Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Şase mii de firme au registre pentru banii personali ai angajaților


Aproape șase mii de societăți vrâncene au anunțat la Fisc instituirea registrului de bani personali. Fără această notificare, patronii riscă o amendă de nouă mii lei din partea inspectorilor antifraudă. Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat că au fost centralizate 5.938 de notificări pentru instituirea registrului de bani personali. Acestea pot fi trimise inclusiv prin fax, de reprezentanții societăților.
„Notificarea nu impune prezența reprezentantului operatorului economic la organul fiscal, aceasta putând fi făcută prin poștă sau fax (0237.217.266), cu condiția păstrării dovezii expedierii acesteia și nu este necesară prezentarea registrului cu ocazia notificării. Paginile registrului de bani personali se numerotează în ordine crescătoare și se semnează pe ultima pagină de către administratorul operatorului economic sau de către persoana împuternicită de acesta. Operatorul economic care are organizate puncte de lucru de la care efectuează livrări/prestări de servicii pentru care utilizează aparate de marcat electronice fiscale, va notifica organul fiscal la care este înregistrat ca plătitor de impozite si taxe. În situația în care operatorul economic are mai multe puncte de lucru, poate depune o singură notificare la organul fiscal la care este înregistrat ca plătitor de impozite și taxe, în care să precizeze pentru fiecare punct de lucru, data deschiderii registrului de bani personali și numărul de pagini”, se arată într-o informare a AJFP Vrancea.
Finanțiștii precizează că angajații care refuză să prezinte inspectorilor banii aflați asupra lor riscă o amendă de 1.250 lei. Sancțiunea este aplicată persoanelor fizice care nu vor să respecte această obligație. „La solicitarea organelor de control, atunci când se află în incinta unității de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor în care își desfășoară activitatea și în timpul programului de lucru, personalul operatorului economic este obligat să prezinte sumele de bani deținute”, se arată în OUG 8 din 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?