Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Nu a plătit pensia alimentară pe motiv că fiul nu mai merge la şcoală


Trei tătici au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie. Unul dintre ei este Petrică S., din Mera, care nu a mai plătit pensia alimentară pentru un copil, în cuantum de 125 de lei pe lună, din martie 2014. El a explicat că nu are bani pentru că nu are un loc de muncă stabil. Totuși, în octombrie 2014 i-a dat minorului suma de 500 lei.
    Un alt tătic care a uitat de copil este Gheorghe C., de 36 de ani, din Tulcea. El nu a mai achitat pensia alimentară pentru un copil, în cuantum de 150 lei, din decembrie 2010, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. Bărbatul a motivat că nu a mai trimis banii pentru că nu știa adresa, dar și pentru că în 2014 a avut o discuție cu fiul său și a înțeles de la acesta că nu mai merge la școală, motiv pentru care a considerat că băiatul nu mai are nevoie de bani. În toată această perioadă, bărbatul a muncit în străinătate și a câștigat sume cuprinse între 800 și 1.500 de euro pe lună. El le-a spus anchetatorilor că mai are de primit niște bani și că este posibil să-i dea ceva și fiului său.
    Procurorii l-au mai trimis în judecată și pe Nicolae A., de 40 de ani, din Răcoasa, care din mai 2013 și până în prezent nu a mai plătit cei 145 de lei pe lună pensie alimentară pentru un copil. În rechizitoriu se arată că el a mai fost condamnat cu suspendare pentru aceeași infracțiune. La audieri, bărbatul a susținut că nu are bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?