Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Daciile conduse de doi frați au intrat una în alta, pe E85! Patru persoane au ajuns la spital, printre care și un copil de 4 ani


Un copil și trei adulți au fost răniți ieri, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 2 E85, între Focșani și Garoafa. Accidentul, în care au fost implicate patru mașini, s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, după cum a reieșit din primele verificări ale polițiștilor. Unul dintre răniți a rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii, fiind nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare pentru a putea fi scos din mașina care s-a făcut praf. Victima a fost trimisă la București,  fiind grav rănită. În urma impactului, în urma căruia una dintre mașini a ajuns într-un copac, iar o alta în afara părții carosabile, bucăți din autoturisme s-au împrăștiat pe zeci de metri. Traficul rutier s-a desfășurat o vreme pe câte fir alternativ, cozile de mașini întinzându-se până aproape de intrările în Garoafa și Focșani.

    Grav accident de circulație ieri dimineață, pe DN 2 E85, între Focșani și Garoafa. În eveniment au fost implicate patru mașini. La spital au ajuns tot atâtea persoane, între care și un copil de 4 ani. Copilul și tatăl său sunt nepotul, respectiv fratele, șoferului care ar fi vinovat de producerea accidentului. În urma investigațiilor s-a constatat că una dintre victime are răni grave, fiind trimisă la București.
    Primele cercetări ale poliției au arătat că accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers. Astfel, șoferul unei Dacia Papuc cu numere de Prahova, Ion Marin, în timp ce se deplasa către Focșani, a intrat în coliziune cu un alt autoturism Dacia, care circula în fața sa și care era condus de fratele său, Leonard Marin. În urma impactului, mașina șoferului neatent s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului, în timp ce cealaltă a fost proiectată pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism Seat cu numere de Vrancea, care circula către Garoafa, proiectându-l pe acesta din urmă în afara părții carosabile. În mașina de Vrancea, se aflau doi frați, Andrei și Bogdan Balaci, ambii fiind răniți.
În urma coliziunii dintre Dacia și Seat, a fost acroșat un alt autoturism, acesta fiind mai puțin avariat, deoarece șoferul, Marcel Pohrib, care mergea la o înmormântare la Matca, a accelerat, după cum ne-a spus chiar el. 

   Una dintre victime a rămas încarcerată

    Una dintre cele patru victime a rămas prinsă între scaun și bord, fiind nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare pentru a putea fi scoasă din mașină. Apoi, aceasta a fost preluată de unul dintre echipajele medicale ajunse la fața locului, fiind  transportată la spital pentru investigații medicale și îngrijiri de specialitate. „În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 32 ani, aflat în autoturismul înmatriculat în județul Vrancea, care a rămas blocat între bordul autovehiculului și scaun. S-a acționat cu accesoriile specifice din dotarea autospecialei, pentru eliberarea victimei și predarea acesteia echipajului SAJ în vederea acordării îngrijirilor medicale. Acesta era conștient, prezenta politraumatisme, plăgi și excoriații, fiind transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani după acordarea primului ajutor medical calificat. Alte două persoane, aflate în autovehiculul înmatriculat în județul Prahova, un copil, în vârstă de 4 ani, și tatăl acestuia, au fost preluate de echipajul de paramedici. Din fericire, rănile suferite nu le-au pus viața în pericol. Fiul prezenta contuzii la antebrațul drept, iar tatăl acestuia un hematom la nivelul capului și excoriații la membrele superioare și inferioare. Echipajul SMURD le-a acordat primele îngrijiri medicale și i-a transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, unde i-a predat medicului de gardă pentru investigații suplimentare și tratament. Un alt bărbat, cea de-a patra persoană rănită în urma coliziunii, pasager în autoturismul înmatriculat în județul Vrancea, a fost rănit ușor și a ajuns la același spital”, ne-a declarat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

   Șoferii nu prea știu ce s-a întâmplat

    Doi dintre șoferii implicați în accident au rămas la fața locului, ei nefiind răniți. Aceștia nu au putut da prea multe detalii despre modul în care s-a produs accidentul, întrucât totul s-a întâmplat prea repede, neavând timp să-și dea seama.
    Ion Marin, șoferul Daciei Papuc cu numere de Prahova, care nu ar fi păstrat distanța corespunzătoare în mers față de mașina care circula în fața sa și era condusă de fratele său,  spune că acesta din urmă a frânat, moment în care a frânat și el și a intrat în coliziune. „Eram pe banda din dreapta, iar Papucul era în fața mea. Mai era un tractor în față. A frânat ăla, a frânat și cel din fața mea, apoi și eu, da am alunecat în el. Am tras dreapta și m-am dus acolo, în copac, iar el s-a dus în partea cealaltă”, ne-a spus Ion Marin.
    Un alt șofer implicat în evenimentul rutier, Marcel Pohrib, care se ducea la o înmormântare la Matca, ne-a spus că pur și simplu a văzut mașinile „zburând” și apoi sărind tot felul de resturi. Ca să scape, omul a accelerat. „Eu eram atent la drum că ploua și nu aveam nici viteză. La un momentdat, am văzut cum s-au săltat mașinile alea două (Dacia Papuc și Seat-ul – n.r.). Dacă știam ce se va întâmpla, mă uitam mai atent. Când am văzut că vin spre mine tot felul de resturi am accelerat, atât am putut să fac, dar m-a lovit și pe mine, cred că cea roșie (Seat-ul – n.r.) pentru că ea mi-a tăiat calea. Răniții au fost luați de ambulanțe. Eu mergeam la o înmormântare la Matca”, ne-a spus Marcel Pohrib.

   Polițiștii au întocmit dosar penal

    Poliția Rutieră a întocmit dosar penal în acest caz, urmând ca în timpul verificărilor să stabilească cu exactitate cum s-a produs accidentul și cine se face vinovat. Primele cercetări arată faptul că accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers. „Din primele verificări a rezultat că nu s-a păstrat distanța regulamentară între două autovehicule, care se deplasau în aceeași direcție, motiv pentru care au intrat în coliziune. După impact, unul dintre acestea a fost proiectat pe sensul opus, unde s-a mai ciocnit cu alte două mașini. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a accidentului. Este posibil ca și condițiile meteo să fi favorizat producerea accidentului”, ne-a declarat subcomisar Cătălin Manea, de la Serviciul Rutier.
    Pe durata cercetării la fața locului, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate pe câte un fir alter
rantiv, cozile de mașini întinzându-se pe distanțe destul de mari.

   Șoferul Seatului, trimis la Spitalul Universitar București

    Șoferul Seatului, Andrei Balaci, a fost rănit grav, el fiind trimis la Spitalul Universitar din București. La Focșani, el a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral acut cu plagă contuză zigomatică stângă, traumatism toracic, de cot stâng, fractură de claviculă, fractură olecran stâng și omoplat stâng”. Fratele său, care a refuzat internarea, a fost diagnosticat cu „fractură arc costal posterior C 6, traumatism cranio-cerebral cu hematom frontal, traumatism toracic, de umăr stâng și de mână dreaptă”.
    Ceilalți doi răniți, tată și fiu, au părăsit spitalul după investigații. Leonard Marin a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral cu hematom subcutanat parietal drept cu plagă escoriată dreapta și traumatism genunchi drept”. Pe fiul său, în vârstă de patru ani, cadrele medicale l-au diagnosticat cu „traumatism cot drept”, tatăl refuzând internarea.

   Șoferii nu erau băuți

    Poliția a emis și un comunicat de presă cu privire la acest accident. Potrivit informării „M. Ion, de 32 ani, din orașul Mizil, jud. Prahova, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia, pe timp de ploaie, pe direcția Tișița-Focșani, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul din fața sa (marca Dacia), condus de M. Leonard, intrând astfel în coliziune față-spate cu acesta. În urma impactului, autoturismul condus de M. Leonard a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism marca Seat Arosa, condus regulamentar de B. Andrei și apoi cu un autoturism marca Dacia 1310, condus de P. Maricel, din direcția Focșani-Tișita. A rezultat rănirea ușoară a lui M. Leonard, de 30 ani, din jud. Prahova, și a unui copil în vârstă de 4 ani, pasager în mașina acestuia. De asemenea, B. Andrei, de 32 ani, din Focșani, și B. Bogdan, de 31 ani, din Focșani, pasager dreapta – față în autoturismul Seat Arosa, au fost răniți grav. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că niciunul dintre cei patru conducători auto nu se afla sub influenta băuturilor alcoolice. Pe parcursul cercetării evenimentului, traficul s-a desfășurat pe un singur sens, alternativ, fiind dirijat de polițiștii rutieri”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?