Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Tânăra rătăcită în munții Vrancei povestește coșmarul prin care a trecut


Tânăra din Adjud care s-a rătăcit în munții Vrancei, Horiana Secară, a ținut să le mulțumească jandarmilor și polițiștilor care le-a sărit în ajutor ei și tânărului german care o însoțea. Într-un comentariu postat pe site-ul „Monitorul de Vrancea” Horiana Secară a povestit cum a ajuns să se rătăcească, dar și bucuria pe care ea și prietenul ei au avut-o atunci când i-au văzut pe salvatori. 
„Ce trebuia să fie un traseu de 9 ore maximum de la intrarea în Rezervația Tișiței până la Greșu, s-a transformat într-o rătăcire prin pădurile sălbatice din ținut, care pe cât sunt de fermacătoare, pe atât de periculoase. Când a apărut luna și am ajuns pe creastă ne-am dat seama că suntem departe de destinația fixată, că ne-am rătăcit. Cum nu eram echipați pentru a petrece noaptea în pădure și nici nu știam unde ne aflăm, am apelat la 112 în speranța de a ne ghida cumva să ieșim din această situație. Am rămas total surprinși de reacția autorităților, care ne-au fost de mare ajutor cu sfaturile date și s-au mobilizat imediat. Am 27 de ani, sunt un cetățean român care plătețte taxe de aproximativ 5 ani, însă în noaptea dinspre 2 mai, a fost prima dată când m-am simțit cu adevărat protejată de instituțille statului român. Din înțelegerea mea, în cazul unei sesizări de acest gen, autoritățile încep căutările abia în dimineața următoare. Din acest motiv, încercam să ne pregătim moral să petrecem noaptea într-un loc ferit de vânt, urmând ca a doua zi să încercăm să ne întoarcem pe unde am venit, pe un drum de 9 ore. Eram conștienți că a fost vina noastră, pentru că nu am fost suficient de pregătiți pentru a face față unei asemenea eventualități, de a ne rătăci și a petrece noaptea în pădure. Dar pentru ei se pare că nu a contat, au mobilizat trei echipe de jandarmi din Soveja, Tulnici și Vidra, împreună cu doi agenți de la poliția din Tulnici, care au ajuns la noi la 5 ore după ce i-am contactat”, scrie Horiana. 
    Tânăra a vorbit și despre bucuria pe care a simțit-o atunci când i-a văzut pe oamneii legii. Pentru că au „salvat-o”, atât pe ea cât și pe prietenul ei, Horiana a ținut să-i felicite pe cei care i-au venit în ajutor și care i-au dat inclusiv o geacă, care să o încălzească pe drumul de întoarcere. „Nu vă imaginați surprinderea și bucuria simțită în momentul în care ne-au găsit. Nu pot decât să am o profundă admirație și recunoștință pentru cei care s-au imobilizat incredibil de repede, care au venit după noi, nu aveau nicio obligație de a porni căutările chiar în noaptea respectivă, dar cu toate astea au făcut-o, fără nicio presiune. În momentul în care au ajuns la noi, au fost extrem de înțelegători, fără să facă niciun reproș. Unul din ei mi-a dat propria geacă pentru a mă încălzi pe drumul de întoarcere. Vreau să felicit pe aceasta cale Jandarmeria din Vrancea pentru că a reușit să recruteze asemenea profesioniști, care pe lângă faptul că știu foarte bine ce fac, sunt și niște oameni incredibili. Cinste vouă! Comunitatea pe care o serviți este foarte norocoasă să vă aibă. Cu recunoștință, Horiana Secară„, a mai scris tânăra. 
    Tânăra a cerut ajutorul autorităților în seara zilei de 1 mai, în jurul orei 19.30. Jandarmii au ajuns la ea și la prietenul ei în jurul orei 2.00, cei doi fiind găsiți la o distanță de aproximativ 20-25 de kilometri distanță de intrarea în Rezervație. După ce au ajuns la mașină, jandarmii i-au însoțit până la pensiunea din Tulnici unde erau cazați, pentru a se asigura că totul este în regulă. Misiunea de salvare s-a încheiat sâmbătă dimineață, în jurul orei 6.00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?