Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Bărbat căutat pentru omor în Italia, suspectat de trafic de droguri în România


Un bărbat de 38 de ani, suspectat că a comis un omor în Italia, este bănuit că ar face parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri, care a acționat și pe raza județului Vrancea. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române, „la data de 3 mai a.c., polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Ploiești și Constanța au depistat, în stațiunea Mamaia, un bărbat, de 38 de ani, din Brăila, bănuit de trafic de droguri și urmărit la nivel internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Italia au emis, în anul 2008, un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de omor, fiind bănuit că, la sfârșitul anului 2008, împreună cu alte persoane, ar fi ucis un bijutier din Roma, pe care apoi  l-ar fi jefuit. De asemenea, cel în cauză este bănuit că ar fi fost membru al unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc și de mare risc, care ar fi acționat pe raza municipiilor Ploiești și București și în județele Ilfov, Bacău și Vrancea. Acesta a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, în baza unui mandat de aducere. Bărbatul a fost reținut, urmând a fi prezentat magistraților, pentru demararea procedurilor specifice de cooperare judiciară cu autoritățile italiene”.
    În aceeași informare se mai precizează că pentru probarea activității infracționale a grupării din care făcea parte bărbatul, în luna februarie 2015, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din București, Bacău, Ilfov și Vrancea, polițiștii BCCO Ploiești și procurorii DIICOT au efectuat 5 percheziții, fiind puse în executare 35 de mandate de aducere. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 560 de comprimate de ecstasy, peste 100 de grame de cannabis și 15 grame de cocaină. Au fost dispuse măsuri preventive față de cinci persoane, dintre care una a fost reținută și ulterior arestată, iar alte 4 au fost cercetate sub control judiciar.
    Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al jandarmilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?