Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Regionala de fotbal Coca Cola: câștigătoare – LPS Suceava și Colegiul Tehnic din Odorheiul Secuiesc


Sala Polivalentă din Focșani a găzduit pe 2 și 3 mai faza regională la fotbal fete și băieți din cadrul competiției Cupa Coca-Cola. Câștigătoare la băieți și fete au fost reprezentativele echipelor Liceul cu Program Sportiv Suceava și Colegiul Tehnic Banyai Janos din Odorheiul Secuiesc.
    După disputarea primelor meciuri regionale la Oradea, a fost rândul Sălii Polivalente din orașul de pe Milcov să găzduiască meciurile de calificare în finala Cupei Coca-Cola. Titlul de campioană la fotbal în sală va aduce câștigătorilor un premiu pe măsura eforturilor depuse pe teren, o tabără internațională în Madrid, desfășurată în perioada 10-13 iulie 2015, unde vor avea ocazia să trăiască o experiență ireală: 4 zile de antrenament alături de cel mai premiat club de fotbal din Madrid.
    Au participat la băieți liceele calificate în regională: Bacău – Liceul cu Program Sportiv Bacău, Botoșani – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani, Galați – Colegiul Tehnic Radu Negru, Iași – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iași, Suceava – Liceul cu Program Sportiv Suceava și Vrancea – Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani. Iar de la fete și-au disputat supremația echipele din Bacău – Colegiul Tehnic Miron Costin Roman, Botoșani – Colegiul Tehnologic Åžtefan cel Mare și Sfânt Vorona, Brașov – Colegiul Tehnic Banyai Janos din Odorheiul Secuiesc, Iași – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Suceava – Colegiul Vasile Lovinescu Suceava și Vrancea – Liceul Teoretic Emil Botta Adjud.
    „A fost o premieră pentru Focșani, Regionala Cupa Coca-Cola ediția 2015 pe Moldova să se desfășoare aici, anul trecut fiind la Iași. De obicei la Iași se duce regionala, dar iată că anul acesta am ajuns să jucăm la Focșani, undeva mai la mijloc între marile orașe dar mai aproape de echipe ca și kilometri parcurși. Avem echipe din Iași, din Botoșani, Suceava, Bacău, Galați, s-au strâns și au venit cu toții aici, echipe de fete, echipe de băieți, plus echipa de la Odorheiul Secuiesc care a câștigat barajul cu Brașov și a venit aici. Am avut o organizare foarte bună, a fost o primire caldă din partea tuturor, am primit ajutor de la colegii de la ziarul Monitorul de Vrancea care au sărit în ajutorul nostru și au făcut poze frumoase, de la domnul inspector Ambrosie, care a fost aici și a coordonat și faza locală a competiției și ne-a ajutat să trecem mai departe. Am găsit aici o atmosferă plăcută și am întâlnit echipe foarte disciplinate, fără ieșiri nesportive. Ne bucurăm că am venit aici și sperăm să mai venim și altădată”, a precizat Marius Năescu, project manager la Gazeta Sporturilor.
    Statisticile înregistrate la finalul etapei locale au anticipat o nouă serie de meciuri strânse până la fluierul final. Din cele 500 de echipe înscrise la start cu aproximativ 6000 de jucători, numai o echipă de fete și una de băieți vor fi campioanele acestei ediții. Din cele 35 de județe participante, un singur teren va găzdui bătălia finală, în București. În completarea celor 4110 goluri marcate în peste 490 de meciuri locale, cele care vor decide marii câștigători vor fi înscrise în finală.     La finalul săptămânii trecute, două echipe din Cluj – LPS Cluj la fete și Liceul Tehnologic Nr.1 Cluj la băieți au câștigat regionala de la Oradea, calificându-se în marea finală de la București. „Competiția s-a desfășurat într-un spirit de fairplay, mă bucur mult că atât jucătorii echipelor participante, fete și băieți, cât și antrenorii, au dat dovadă de un spirit de fairplay, nu au fost incidente pe teren, nu au fost manifestări nesportive, acte de violență și mă bucur că așa ar trebui să arate fiecare competiție. Meciurile au fost pline de sportivitate în primul rând. Consider că activitatea sportivă prin participarea celor două echipe, atât de fete cât și de băieți, Liceul Emil Botta din Adjud și Colegiul Tehnic Edmond Nicolau au demonstrat că în cadrul unor astfel de evenimente, de competiții sportive și Vrancea merită să participe. Organizarea a fost deosebită atât din partea firmei Coca Cola, cât și organizatorii competițiilor, în special domnul profesor Aurel Șelaru, care a organizat faza pe județ, iar apoi în faza regională ajungând să aibă cunoștințe bune despre acest joc”, a spus Ionel Ambrosie, inspector școlar de educație fizică în cadrul ISJ Vrancea.
    Cupa Coca-Cola este un program anual dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Åžtiințifice, Terra Sport fiind sponsorul tehnic al ediției 2015. Prin participarea la acest proiect, Coca-Cola România își respectă angajamentul de a promova un stil de viață activ în rândul consumatorilor săi, fiind un susținător cu tradiție al sportului de performanță, dar și al evenimentelor care încurajează implicarea în activitățile fizice.
    Scorurile meciurilor AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?