Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Spitalul Județean s-a dotat cu zeci de cititoare de carduri


Cardul de sănătate va deveni, de la 1 mai, singurul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate, cu vârsta de peste 18 ani. Astfel, persoanele care nu au acest card, nu vor putea beneficia de servicii medicale decât în baza unei adeverințe de salariat.
Cea mai mare unitate spitalicească din județ, Spitalul Județean de Urgență Focșani, s-a dotat deja cu cititoare de carduri. Potrivit reprezentanților unității, au fost achiziționate 70 de cititoare de carduri, la cel mai mic preț de pe piață, respectiv 35 de lei bucata. Astfel, au fost dotate toate cabinetele de consultații și secțiile spitalului. Și celelalte spitale din județ s-au dotat cu astfel de cititoare de carduri.
De altfel, în ultimele zile, tot mai mulți vrânceni s-au prezentat la sediul CAS pentru a-și ridica cardul de sănătate, dar instituția mai are de distribuit peste 3 mii de astfel de documente. „De la 1 mai, cardul de sănătate intră în vigoare și vom valida doar acele servicii confirmate de card. Pentru cetățenii care încă nu au primit cardul vom elibera o adeverință, dacă cardul nu a fost tipărit sau nu-l doresc din motive de conștiință, religie sau altceva. Dacă nu a fost trimis de casă și cardul este la casă, îl pot ridica de acolo, cu o cerere, sau de la medicul de familie. (…) Sunt aproximativ 4 milioane de carduri activate din aproximativ 14 milioane tipărite”, a declarat presei centrale, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.
Ciuchea le-a transmis pacienților să nu lase cardul la niciun furnizor de servicii medicale și să îl prezinte ori de câte ori beneficiază de un serviciu medical. Mai mult, el a subliniat că spitalele trebuie să se doteze cu cititoare de carduri până la 1 mai pentru a-și putea deconta serviciile medicale oferite. În asistența medicală primară și în asistența medicală ambulatorie de specialitate de medicină dentară, utilizarea cardului național de sănătate se face la momentul acordării serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?