Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Proiectul de asfaltare a străzilor din Soveja, în faza de licitaţie


Primăria Soveja a scos la licitație proiectul „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea”. Proiectul se va derula pe o perioadă de 10 luni și are o valoare totală estimată la 6,6 milioane de lei, plus TVA. Proiectul constă în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar și crearea unui parc-grădină publică. Contractul de finanțare s-a încheiat în data de 27 februarie a.c., între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, și Primăria  Soveja, în calitate de beneficiar. „Sperăm ca într-un timp foarte scurt să demarăm lucrările. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate mai multe drumuri locale inclusiv cele care asigură legătura între drumul național și Poiana Punga, satele Rucăreni și Dragosloveni. Practic, acest proiect prevede asfaltarea mai multor drumuri, realizarea de șanțuri, dalarea acestora și realizarea unor trotuare. Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro”, a afirmat primarul Costică Ciolan.
    Acesta a adăugat că Primăria Soveja mai are în derulare proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, proiect la care licitația a fost adjudecată și lucrările au demarat deja. „Licitația organizată pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice a fost adjudecată de o firmă din Panciu și deja am semnat ordinul de începere a lucrărilor. Constructorul a demarat primele lucrări”, a spus primarul Costică Ciolan. Drumul comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2L are o lungime de 3,6 kilometri și se vor executa următoarele lucrări: balastare, lucrări de nivelare și reprofilare astfel încât straturile rutiere să fie realizate cu grosime constantă și pantele proiectate pentru fiecare sector de drum în parte,  amenajarea sistemului rutier proiectat; amenajare acostamente, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare drumuri laterale, lucrări de siguranța circulației. Valoarea estimată a investiției este de 1,7 milioane de lei, fără TVA. 
    Primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a precizat că prin asfaltarea drumului comunal din Rucăreni se reduc foarte mult discrepanțele existente între acest sat și restul comunei care beneficiază de drumuri mai bune. „Este o lucrare foarte importantă care odată finalizată va însemna un drum supralărgit și asfaltat dar va mai însemna și o reducere a discrepanțelor care există în acest moment în ceea ce privește modernizarea comunei. Satul Rucăreni nu are drumuri foarte bune în timp ce restul comunei beneficiază de infrastructură cât de cât modernizată”, a afirmat primarul Costică Ciolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?