Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: A fost prins AUTORUL CRIMEI din Gugeşti! Este un tânăr de 22 de ani, consumator de etnobotanice


Un tânăr de 22 de ani, din Gugești, a fost reținut ieri, chiar de ziua sa de naștere, sub acuzația de omor și tâlhărie. Marian Ionuț Bălan, care este consumator de droguri, după cum ne-au spus anchetatorii, a recunoscut comiterea faptei. A intrat peste victimă pentru a-i lua banii, dar pentru că a fost surprins de aceasta, a omorât-o. Ieri, la Gugești, în trei locații s-au făcut percheziții. Potrivit procurorului de caz, Liviu Oprișan, astăzi, suspectul va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

    Cinci zile. Atât s-a bucurat de libertate autorul crimei de la Gugești, care a ucis un bărbat de 64 de ani în sâmbăta de dinaintea Paștelui. La audierile anterioare, Ionuț Marian Bălan, care a fost reținut ieri, când a împlinit 22 de ani, nu a recunoscut nimic, spunând că în seara cu pricina a fost la bar, dar nu și la casa victimei. Ieri, când anchetatorii au percheziționat locuința sa și pe cele ale altor două persoane, au fost găsite noi probe, iar principalul suspect a recunoscut fapta. El a povestit tot ce și-a amintit, având în vedere la momentul comiterii faptei era băut și drogat, fiind consumator de  etnobotanice, după cum ne-au spus anchetatorii.
    Conform informațiilor primite de la anchetatori, anterior comiterii faptei, tânărul a stat la un bar din localitate unde a băut, după ce se drogase. Târziu în noapte a plecat către casă și i-a încolțit în minte ideea de a merge la casa lui Petrică Cojocaru, pentru a face rost de bani. Åžtia că are, mai ales că victima se lăuda cu orice ocazie.
    A intrat în casa victimei și a început să cotrobăie după bani și alte bunuri. La un moment dat a fost auzit de proprietar, care a deschis ușa și a dat nas în nas cu tânărul. De teamă că a fost prins, acesta a lovit victima, care a căzut la pământ. A lăsat-o acolo și a continuat să cotrobăie prin casă, dar fără succes. În momentul în care a văzut că victima nu mai mișcă s-a speriat și a plecat, dar nu înainte de a incendia o pătură de pe un pat, în speranța că așa va șterge urmele.
Când a ajuns acasă, și-a incendiat hainele, după cum ne-a spus procurorul de caz Liviu Oprișan, tot pentru a șterge orice urmă.

   Reținut pentru omor calificat și tâlhărie calificată

    Tânărul este acuzat de omor calificat și tâlhărie calificată. Aseară, după ce a fost audiat la sediul parchetului, el a fost reținut, iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. „În cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.), în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, au fost ridicate noi probe, care au confirmat săvârșirea faptei de către suspectul cercetat pentru infracțiunile de omor calificat și tâlhărie calificată. În urma audierii, în timpul căreia a recunoscut comiterea faptei, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A luat hotărârea să sustragă bunuri de la victimă, dar a fost surprinsă de aceasta, apoi au urmat violențele. Pentru a ascunde urmele, a încercat să incendieze locuința, lucru pe care l-a făcut și cu hainele sale”, ne-a spus procurorul Oprișan.
    Petrică Cojocaru a fost găsit mort sâmbăta trecută de un vecin, căruia i s-a părut curios faptul că un geam era forțat, iar din casă ieșea fum. Mergând să vadă ce s-a întâmplat, a dat peste cadavrul vecinului.

20 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?