Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Prefectul cere sporirea echipajelor de poliţie în perioada sărbătorilor


Prefectul Nicușor Halici a cerut suplimentarea echipajelor de poliție în aceste zile când românii se pregătesc pentru sărbătorile pascale. După videoconferința cu prefecții susținută de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prefectul județului s-a adresat șefilor structurilor cu responsabilități în menținerea ordinii publice și pentru situații de urgență. Prefectul le-a cerut să mențină în continuare acțiunile de monitorizare și de verificare a unităților de alimentație publică, conform programului de acțiuni stabilit pentru această perioadă. „Vă rog, în continuare să mențineți același grad de monitorizare și de verificări a tuturor unităților, în special a celor mai importante din această perioară, unitățile de panificație, de valorificare a cărnii”, a afirmat prefectul Nicușor Halici.
    Reprezentantul Guvernului în teritoriu a adăugat că o atenție deosebită trebuie acordată traficului rutier în special în zonele mai aglomerate, pe drumul european E 85. Prefectul a recomandat ca Inspectoratul Județean de Poliție să colaboreze inclusiv cu Poliția Locală pentru a evita blocarea zonelor mai aglomerate. „Vă rog să mențineți în teren toate unitățile pe care le aveți în aceste zile. Creăm o stare de prudență în rândul conducătorilor de autovehicule atunci când vă văd. Pe de altă parte, în municipiile Focșani și Adjud, având în vedere aglomerația din ultimele zile, se creează blocaje. Aș dori ca inclusiv cu Poliția Locală să vă sincronizați și să vă sprijiniți pe anumite zone”, a afirmat prefectul Nicușor Halici. Acesta a menționat că la Prefectură va funcționa serviciul de permanență pentru perioada sărbătorilor pascale care va primi și gestiona informațiile primite de la instituții.
    O responsabilitate mare este la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. Comisarul șef adjunct Dumitru Dilă a fost desemnat interimar la conducerea Comisariatului regional și va coordona în aceste zile activitatea Protecției Consumatorilor din regiunea de Sud-Est.
    Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a arătat la videoconferința de ieri că principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vizează asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, în special a celor cu violență, și gestionarea situațiilor de urgență, incluzând aici și intervențiile medicale ale SMURD. Alte priorități sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulație și reducerea timpului de așteptare la punctele de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?