Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Dispozitive de calmare a traficului, montate la trecerile de pietoni din Focşani


În urma celor două accidente de circulație, produse luni și marți, pe două treceri de pietoni de pe Bulevardul Unirii din Focșani, reprezentanții Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani au luat decizia de a monta dispozitive de calmare a traficului. Astfel, ieri, o echipă a lucrat toată ziua la montarea dispozitivelor de calmare a traficului la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Unirii, din apropierea Școlii nr. 10, acolo unde marți dimineață, un copil de 9 ani a fost acroșat de un autoturism condus de afaceristul Florentin Mălureanu, în timp ce traversa strada regulamentar.    
    Polițiștii de la Biroul Rutier au atras atenția asupra faptului că, în ultima vreme, pe raza municipiului Focșani numărul accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor a crescut. Polițiștii au spus că lipsa dispozitivelor de calmare a traficului de la trecerile de pietoni își spune cuvântul. Potrivit comisarului șef Cătălin Stegărescu, pe trecerea de pietoni pe care s-a produs accidentul de marți nu s-a mai înregistrat niciun eveniment asemănător de aproximativ 7 ani. Din mai multe zone ale orașului, dispozitivele au fost scoase pentru că erau uzate. Apoi s-au montat dispozitive metalice, dar pentru că erau foarte dure, șoferii au făcut sesizări la poliție, motiv pentru care au fost scoase.
    Luni și marți, pe raza municipiului Focșani s-au produs două accidente de circulație ca urmare a neacordării de prioritate de trecere pietonilor. Primul eveniment rutier s-a produs luni seara, pe trecerea de pietoni de la Capelă, victima fiind o femeie. Cel de-al doilea accident s-a produs marți dimineață, pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Unirii din apropierea Școlii nr. 10, în acest caz victima fiind un copil, care se afla pe zebră, în momentul în care a fost acroșat și accidentat de un autoturism Opel, la volanul căruia se afla Florentin Mălureanu. Din fericire, în ambele cazuri, victimele au scăpat cu răni ușoare.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?