Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Copil accidentat pe zebră de afaceristul Florentin Mălureanu


Un alt accident rutier, ce a avut drept cauză neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzilor, s-a produs ieri dimineață, în Focșani, după ce un incident asemănător a fost înregistrat luni după-amiază. În accidentul de ieri dimineață, victima este un copil de 9 ani, care traversa Bulevardul Unirii, pe marcajul pietonal din apropierea Școlii nr. 10. Copilul a fost acroșat și accidentat de un autoturism Opel, condus de omul de afaceri Florentin Mălureanu. Acesta le-a spus polițiștilor că de fapt copilul a intrat în mașina sa.
    Imediat după evenimentul rutier, copilul a fost luat de șofer și dus la spital pentru investigații, ulterior fiind sesizată și poliția. Oamenii legii au făcut cercetarea la fața locului, urmând ca în funcție de rezultatele verificărilor și de starea victimei să fie dispuse măsuri legale. „Din primele verificări a rezultat că un conducător auto, în timp ce se deplasa dinspre Centru către Sud, pe trecerea de pietoni din apropierea Școlii 10 a acroșat și accidentat ușor un minor, care se angajase în traversarea Bulevardului Unirii pe marcajul pietonal. Copilul a fost rănit ușor, fiind dus la spital de conducătorul auto, care a revenit apoi la fața locului și a sesizat poliția”, ne-a explicat comisarul șef Cătălin Stegărescu, șeful Biroului Rutier Focșani.

   Lipsa dispozitivelor de calmare a traficului își spune cuvântul

    În ultima vreme, pe raza municipiului Focșani, numărul accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor a crescut. Polițiștii sunt de părere că lipsa dispozitivelor de calmare a traficului de la trecerile de pietoni își spune cuvântul. Potrivit comisarului șef Cătălin Stegărescu, pe trecerea de pietoni pe care s-a produs accidentul de ieri nu s-a mai înregistrat niciun eveniment asemănător de aproximativ 7 ani, mai exact de când au fost montate dispozitivele de calmare a traficului.
    Din mai multe zone ale orașului, acestea au fost scoase pentru că erau uzate, dar până acum nu s-au montat altele în loc. În unele zone s-au montat dispozitive metalice, dar pentru că erau foarte dure, șoferii au făcut sesizări la poliție, motiv pentru care au fost scoase. „Lipsa dispozitivelor de calmare a traficului din zona trecerilor de pietoni își spune cuvântul. Au fost demontate cele vechi pentru că erau uzate și nu mai erau eficiente și s-au montat unele metalice, care erau foarte dure, în acest sens fiind primite și sesizări de la conducătorii auto. Am solicitat amplasarea unor dispozitive de calmare a traficului care să permită deplasarea cu limita de viteză stabilită și traversarea în condiții de siguranță și sperăm ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp, acestea urmând a fi amplasate atât în zonele în care au existat până acum, cât și în alte zone. La Școala 10 nu am mai avut niciun eveniment rutier de 7 ani, ceea ce înseamnă că aceste dispozitive s-au dovedit a fi eficiente. Sunt promisiuni că vor fi amplasate aceste dispozitive și sperăm în cel mai scurt timp. Chiar solicităm administratorului drumului să amplaseze de urgență aceste dispozitive, pentru că există riscul producerii unor accidente de circulație. Noi acționăm pe această linie, iar în zonă a fost echipaj dimineață. După plecarea acestuia s-a produs accidentul”, ne-a precizat comisarul șef Stegărescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?